MUREXIN FMI 50 Ipari aljzatkiegyenlítő

15.250 Ft 27% Áfa-t tartalmaz

Murexin FMI 50 ipari aljzatkiegyenlítő és kül- és beltérben alkalmazható, kézzel vagy géppel könnyen feldolgozható önterülő aljzatkiegyenlítő 3 – 50 mm rétegvastagságig.

Készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: MUREXIN FMI 50 -14813 Kategória: Címke:

Leírás

MUREXIN FMI 50 Ipari aljzatkiegyenlítő

  • kopásálló
  • kész bevonatot képez
  • önterülő
  • gyorsan keményedő

 

MUREXIN FMI 50 Ipari aljzatkiegyenlítő kül- és beltérben alkalmazható önterülő aljzatkiegyenlítő 3 – 50 mm rétegvastagságig. Vízzel történő bekeveréskor folyós, kézzel vagy géppel könnyen feldolgozható anyagot kapunk. A teljes kikeményedés után nagyon jól tapad az alapfelülethez. Normál feltételeknél a gyors kiszáradás után kb. 48 óra múlva utólag epoxi vékonybevonattal bevonható. Az FMI 50 felhasznál-ható szabványos cement tartalmú alapfelületekre vagy kerámia csempékre. Különösen alkalmas sima, nagy igénybevételnek kitett ipari padlók készítéséhez bevásárlócentrumokban, irodaépületekben, kiállítócsarnokokban, gumikerekű anyagmozga-tógépeknél. A nagy mechanikai szilárdság miatt az FMI 50 végső bevonatként is használható.

Kötési idő: kb. 90 perc, járható: kb. 3 – 4 óra után alapfelület, anyag és levegő hőmérsékletétől és rétegvastagságtól függően.

Javasolt szerszám:

Lassú fordulatszámú elektromos keverő, megfelelő méretű tiszta keverőedény, rákel, glettvas, glettelő kanál, aljzatsimító, megfelelő keverőgép/pumpa.

Keverés:

Egy tiszta keverőedénybe a kimért vízmennyiséghez adagoljuk az anyagot, és egy lassú fordulatszámon (kb. 300-600 ford/perc) működő keverővel homogénre és csomómentesre keverjük (keverési idő kb. 4 perc). Az anyagot a megadott keverési arányban/adagolásban kell bekeverni, illetve kell hozzáadni. A részmennyiségeknél egy mérleg vagy egy mérővödör használata szükséges. Túl sok keverővíz hozzáadása a végszilárdság jelentős csökkenéséhez vezet. Nagyobb mennyiség esetén gépi feldolgozás (aljzatkiegyenlítő keveréséhez és pumpálásához megfelelő habarcspumpával) megoldható. A megkevert anyag 20°C-nál kb. 30 percig feldolgozható.

Keverési arány: kb. 4,5 liter víz (megfelel kb. 0,18 l/kg) minden 25 kg Murexin FMI 50 Ipari aljzatkiegyenlítőhöz.

Feldolgozás:

A MUREXIN FMI 50 Ipari aljzatkiegyenlítő a megfelelően előkészített alapfelületre a kívánt rétegvastagságban (3-50 mm) egy munkamenetben kell kiönteni, vagy egy kereskedelemben kapható habarcspumpával elteríteni és glettvas vagy rákel segítségével feldolgozni. Egy zárt felület elkészítéséhez a FMI 50 Ipari aljzatkiegyenlítőt egy alkalmas tűskés hengerrel ki kell levegőztetni. A jó öntési tulajdonságai miatt a FMI 50 Ipari aljzatkiegyenlítő kisebb egyenetlenségek esetén is nagyon jól kiegyenlít. A szerkezeti dilatációkat át kell vezetni a teljes rétegvastagságon. A dilatációk és a mezőnagyságok kialakítását lásd az aktuális irányelvekben. Kültéri, illetve végső burkolatként történő alkalmazásnál javasolt a felületet egy impregnálóval ellátni.

Utókezelés:

A frissen felhordott anyag gyors kiszáradását meg kell akadályozni. A burkolási munkálatokat az aljzatkiegyenlítő kiszáradása után lehet elkezdeni. Az optimálisnál alacsonyabb hőmérséklet, a magasabb páratartalom, a nagyobb rétegvastagság, és a nem szívóképes alapfelület meghosszabbítja a száradási időt, míg a magasabb hőmérséklet, az alacsonyabb páratartalom és a szívóképes alapfelület lecsökkenti a száradási időt!

Tisztítás:
Friss állapotban vízzel, kikeményedve csak mechanikusan.

Színárnyalat: cementszürke.

Anyagszükséglet: kb. 1,7 kg / m2 / mm

MÜSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

További információk

Tömeg 25 kg
Méretek 11 × 27 × 55 cm