Akcio

MUREXIN MS-X3 Nedvességzáró alapozó

139.990 Ft 27% Áfa-t tartalmaz

Szilánbázisú, víz- és oldószermentes, és glettvassal felhordható, speciális alapozó és párazáró. Nem tartalmaz felszívódóképes összetevőket és nem okoz káros kölcsönhatást a Murexin ragasztóanyagokkal.

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: MUREXIN MS-X3- 30467 Kategória: Címke:

Leírás

MUREXIN MS-X3 Nedvességzáró alapozó

 • gyors száradás
 • párazáróként alkalmazható
 • felületmegerősítésére
 • szívó és nem szívó alapfelületekhez
 • hengerelhető

 

MUREXIN MS-X3 Nedvességzáró alapozó egy szilánbázisú, víz- és oldószermentes, és glettvassal felhordható, speciális alapozó és párazáró. Nem tartalmaz felszívódóképes összetevőket és nem okoz káros kölcsönhatást a Murexin ragasztóanyagokkal. Normál, erősen szívó-, nem szívó alapfelületekre, valamint porló esztrichek alapozásához Murexin PU és MSP ragasztók felhordása előtt. Maradék nedvességtartalom lezárására cementesztrichnél és betonnál.

Aljzatkiegyenlítők és csemperagasztók esetén Murexin DX 9 Speciális tapadóhíd használata szükséges.

 

Alkalmazható:

 • Cementeszticheknél padlófűtés nélkül max. 4,5 CM%-ig.
 • Cementeszticheknél padlófűtéssel (szabványos felfűtési folyamat után) max. 3 CM%-ig
 • Beton alapfelületeknél max. 6 CM%-ig

Javasolt szerszám:

M3 Speciális henger, A2 jelű fogazott glettvas

Keverés:

A megfelelő szerszámmal egyenletesen kell az alapfelületre felhordani.

Feldolgozás:

A megnövekedett maradék nedvességtartalom lezárásához a Murexin M3 Speciális velúrhengerrel egy munkafolyamatban keresztirányban egyenletesen kell felhordani kb. 300-350 g/m² mennyiségben. A kereskedelemben kapható rövidszőrű hengereknél 2 réteg felhordása szükséges 3-4 órán belül. A 3-4 óra száradást követően a Murexin MSP és PU ragasztóanyaggal, illetve aljzatkiegyenlítővel (Murexin DX 9 Speciális tapadóhíddal történő alapozás után) átdolgozható.

Megfelelő alapfelületek:
 • Az építőiparban szokásos ásványi alapfelületre
 • cementesztrichek és beton
 • kalcium-szulfát esztrichek
 • fa alapfelületek

Az alapfelületnek tisztának, száraznak, fagymentesnek, szilárdnak, teherbírónak, alaktartónak, valamint por-, szennyeződés-, olaj, zsír-, leválasztószer-, és laza részektől mentesnek kell lennie, és feleljen meg az érvényben lévő nemzeti és európai műszaki előírásoknak, irányelveknek, szabványoknak.

Előkészítés:

A cement és kalcium-szulfát bázisú esztricheket mechanikailag elő kell készíteni a gyártó utasításainak megfelelően, illetve az érvényben lévő szabványok és műszaki előírások szerint. A nem megfelelő szilárdsággal rendelkező rétegeket (pl. cemettej, laza cementmaradványok) a felhordás előtt el kell távolítani pl. csiszolással, marással, golyószórással, majd portalanítás szükséges. A Murexin MS-X 3 Nedvességzáró alapozót csak nedvességzáróként használható a tartósan nevességnek ellenálló alapfelületekre a kapilláris nedvesség lezárásához. Az állandó nedvességnek és páranyomásnak kitett felületeknél, valamint szerkezeti vízszigetelésként a Murexin MS-X 3 Nedvességzáró alapozót nem lehet alkalmazni. A termék nem helyettesíti a szerkezeti vízszigetelést a DIN 18195 4. része szerint.

 

Anyagszükséglet:

Alapozóként: (alapfelülettől függően) kb. 100-150 g/m² rövidszőrű hengerrel, simítólemezzel kb. 100 g/m²

Párazáráshoz cementesztrichnél vagy betonnál 4,5 CM%-ig (megfelel betonnál = 6 tömeg%): kb. 300-350 g/m², A2-es simítólemezzel keresztirányban felhordva egy munkafolyamatban, alternatívaként speciális hengerrel keresztirányban.

 

 

MÜSZAKI ADATLAP TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

További információk

Tömeg 10 kg
Méretek 24 × 18.5 × 31 cm