MUREXIN PO 70 Aqua Objekt vizeslakk

52.647 Ft

Vizes, egykomponensű, poliuretán-akrilbázisú parkettalakk.

Cikkszám: N/A Kategória: Címke:

Leírás

MUREXIN PO 70 Aqua Objekt vizeslakk
  • jó mechanikai ellenállóképesség
  • jó kitöltőképesség
  • könnyen bedolgozható

 

MUREXIN PO 70 Aqua Objekt vizeslakk, egykomponensű, poliuretán-akrilbázisú parkettalakk. Terhelhető és jó kitöltőképességű lakk. Beltérben, közepes igénybevételő parketták és más fapadlók fedőbevonata.

 

Anyagszükséglet
2 rétegben felhordva egy edény (10 liter) kb. 42m²-re elegendő kb. 0,12 liter / m² / réteg hengerelve, kb. 0,03 liter / m² / réteg simítólemezzel

 

Javasolt szerszám:

Rozsdamentes spatulya, mikroszálas lakkhenger. Csak rozsdamentes szerszámok használhatóak.

Feldolgozás:

Használat előtt az edény tartalmát jól fel kell rázni, szűrni kell, majd a bevonatot hengerrel vagy simítólemezzel kell felhordani a megfelelően előkészített és alapozott alapfelületre keresztirányban. Minden munkafolyamatnál ajánlott Murexin Profi lakkozó vödör használata. A mellékletben található a Murexin által javasolt rétegrendek a normál igénybevételeknek (pl. lakóhelyiségek), valamint az erős igénybevételeknek (pl. ipari helyiségek) kitett felületekre. A következő réteget csak kielégítő száradás után szabad felhordani. A helyiség klímájától függően (23°C, 60% rel. légnedv.) simítólemezzel történő felhordás esetén a következő réteg 60-90 perc múlva, hengerezés után kb. 4-5 óra múlva dolgozható át. Az utolsó lakkréteg felhordása előtt mindig közbenső finom csiszolás szükséges tárcsás parkettacsiszolóval, vagy csiszolóráccsal (szemcseméret: 120-150), majd portalanítás ajánlott.

A túlszáradás miatti fugaképződés nem a lakk hibájára vezethető vissza. Amennyiben a fa padló nedvességtartalma később erősen a szabványos érték alá süllyed, fennáll a fugaképződés fokozott veszélye, amely természetes folyamat eredménye. Ahhoz, hogy atúlszáradást kizárják, és a fa nedvességtartalma meghatározott szinten maradjon, ezért pl. a páratartalmat azonos szinten kell tartani. Ezért célszerű a kivitelezés építésvezetőjének figyelmét mindezekre felhívni, hogy ezen ismeretek birtokában a lehetőségek közül választhasson. Ez különösen a párnafára fektetett parketták (lengőpadlók) és az új dielen parketták esetében fontos. Az AV 20 Aqua különleges alapozó, vagy AV 50 Aqua Egzóta fa záróalapozó használatával csökkenthetjük a túlszáradásból adódó oldal-összeragadás hatását.
Gőzölt vagy füstölt fák esetében az Aqua Speciális alapozó felhordása a lakkozás előtt elengedhetetlen!

TV 5 Parkettalakk száradás késleltető meghosszabbítja a parkettalakkok nyitott idejét és száradási fázisát, magas hőmérsékletnél vagy alacsony páratartalomnál. Biztosítja a parkettalakkok jobb feldolgozását. Megakadályozza a lakkok túl gyors száradását (a hengerezés nyoma nem látszódik).

Utókezelés, ápolás, tisztítás:

Végszilárdulását a lakk 10 nap után éri el. Az első ápolást a lakkozás befejezése után leghamarabb a 2-3 nap között lehet elvégezni. A bútorokat és más nehéz berendezési tárgyakat óvatosan kell mozgatni és a padlót a karcolódástól védeni kell. Szőnyeget lehetőleg a végső kikeményedés után helyezzünk el a lakkozott felületen. A lakkozott felület állapotának megőrzése és a hosszú élettartam érdekében javasoljuk a padló rendszeres tisztítását és ápolását a megfelelő Murexin ápolószerekkel.

MÜSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

 

További információk

Tömeg N/A
Méretek N/A
kiszerelés

10 Liter, 5 kg