MUREXIN SFK 81 Gyors-flex ragasztóhabarcs-FEHÉR

MUREXIN SFK 81 Gyors-flex fehér ragasztóhabarcs , szinte hőmérsékletfüggetlen, poralakú, kristályvíz megkötő, víz- és fagyálló, emelt minőségű, flexibilis, gyorsan kötő, hidraulikus kötésű, középágyazású (20 mm vtg-ig) ragasztóhabarcs.

Kiszerelések:

25/zsák

Ingyenes szállítás 150 000 Ft felett

18.514 Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t.

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: Murexin SFK 81 -7227 Kategória: Címke:

Termékleírás:

MUREXIN SFK 81 Gyors-flex fehér ragasztóhabarcs
 • szinte hőmérsékletfüggetlen (+2°C-tól)
 • kristályvíz megkötő
 • gyorsan szilárdul és nagyon flexibilis
 • korai tapadószilárdság

 

MUREXIN SFK 81 Gyors-flex fehér ragasztóhabarcs , szinte hőmérsékletfüggetlen, poralakú, kristályvíz megkötő, víz- és fagyálló, emelt minőségű, flexibilis, gyorsan kötő, hidraulikus kötésű, középágyazású (20 mm vtg-ig) ragasztóhabarcs. A világos burkolatoknál nem történik színátütés. Alkalmas kül- és beltérben, falra és padlóra, különböző kerámia csempék, mozaikok, természetes kövek, greslapok ragasztásához a nagyobb mechanikai vagy hőterhelésnek kitett felületeken 4-20 mm-es ragasztóvastagságig.

Javasolt szerszám:

Lassú fordulatszámú elektromos keverőgép, megfelelő méretű tiszta keverőedény, kőműves kanál, glettvas, szivacs. A fogazott glettvas fogazatmérete a burkolatnak megfelelő legyen.

Keverés:

Egy tiszta keverőedénybe a kimért vízmennyiséghez adagoljuk az anyagot, és egy lassú fordulatszámon működő keverővel homogénre és csomómentesre keverjük (keverési idő: kb. 3 perc). Az anyagot a megadott keverési arányban/adagolásban kell bekeverni, illetve kell hozzáadni. A részmennyiségeknél egy mérleg vagy egy mérővödör használata szükséges.

Feldolgozás:

A frissen bekevert ragasztóhabarcsot két munkafolyamatban kell a már megfelelően előkészített alapfelületre felhúzni. Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, majd a második munkafolyamatban amég nedves kontakt rétegre a 45 – 60°-ban megdöntött fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a ragasztóhabarcsot. A burkolólapokat a ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. A ragasztós éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. Az előírt ragaszthatósági időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott ragasztóhabarcsot és pótoljuk újjal. A lapok beágyazódásának mértéke beltérben legalább 65 %-os, kültérben legalább 90 %-os legyen. Kültérben, fagyveszélyes felületeknél, 30×30 cm-nél nagyobb lapoknál, nagy forgalomnak kitett felületeknél, valamint padló- és falfűtésnél, nagy terhelésnek (hő-, víz-, mechanikai-) kitett
felületeknél a teljesen üregmentes burkolatragasztás és a jobb felfekvés érdekében a burkolólapok hátlapját is kenjük meg ragasztóval (min. 90 % beágyazódás), azaz kétoldali ragasztókenés szükséges (ButteringFloating). Kültérben a burkolatot min. 2 %-os lejtéssel kell kialakítani.

Utókezelés:

A frissen felhordott anyag gyors, hirtelen kiszáradását meg kell akadályozni. A fugázási munkálatokat a ragasztóhabarcs kiszáradása után lehet elkezdeni. Az alapfelület és a levegő hőmérsékletétől függően az elkészült burkolatot kb. 3 óráig védjük a mechanikai terheléstől. (Ez idő alatt ne lépjen rá!) Hőmérséklettől függően az elkészült burkolatot csapadéktól legalább 24 órán, a fagytól legalább 5 napon keresztül takarással védeni kell (szellőztetésre figyelni!).

Tisztítás:

Friss állapotban vízzel, kikeményedve csak mechanikusan.

Figyelem:

A bőrösödést előidézi pl. a magas hőmérséklet, közvetlen, erős napsugárzás, az alapfelület magas szívóképessége, szél. Ezért a felhordott ragasztóanyagot folyamatosan ellenőrizni kell a bőrösödés elkerülése miatt! A bebőrösödött ragasztó benedvesítése tilos! Bőrösödés esetén szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal! A frissen elkészült ragasztóanyagot védeni kell a további munkálatok pl. festés által okozott sérülésektől és a szennyeződésektől. Amennyiben a felület lefedésre kerül pl. fólia, akkor biztosítani kell a rendszeres légcserét, mert ragasztóanyagból felszálló pára a fólián lecsapódik, majd visszajutva annak szilárdságának csökkenéséhez és a továbbiakban a fugázó elszíneződéséhez vezet.

Megfelelő alapfelületek:

Minden az építőiparban szokásos ásványi alapfelületre, pl. betonra (a szerkezeti beton legalább 3-6 hónapos legyen), cementesztrichre (legalább 28 napos legyen- kivéve Murexin SE 24 Gyorsesztrichből, vagy Murexin ER 70 Esztrichcement Rapidból készített esztrich), kőműves szerkezetekre, cement- / mész-cement vakolatra (száradási idő cm-ként 14 nap), gipszkartonra, gipsz építőelemekre és kalcium-szulfát (gipsz) kötőanyagú esztrichre.
Nem megfelelő: fára, fémre, műanyagra, mész- és vízoldható festékekre, valamint minden olyan alapfelületre, melynek zsugorodása még nem fejeződött be.
Az alapfelületnek tisztának, száraznak, fagymentesnek, szilárdnak, teherbírónak, alaktartónak, valamint por-, szennyeződés-, zsír, olaj-, leválasztószer-, és laza részektől mentesnek kell lennie, és feleljen meg az érvényben lévő nemzeti és európai műszaki előírásoknak, irányelveknek, szabványoknak. A nem megfelelő szilárdsággal rendelkező rétegeket el kell távolítani pl. csiszolással.

Előkészítés:
 • Nedvszívó alapfelületekre (pl.: cement-, mész-cement vakolatok, beton, esztrich): Murexin LF 1 Mélyalapozó.
 • Nem nedvszívó alapfelületekre (pl.: meglévő kerámiaburkolat) Murexin D4 Tapadóhíd Rapid használata szükséges.
 • Amennyiben az alapfelület erősen szívóképes, akkor az alapozást meg kell ismételni.
 • A nagyon sima, tömör, „tükrös” alapfelületeknél a felületet érdesíteni kell.
 • Egyenetlen cementkötésű alapfelületek javítására,
 • kiegyenlítésére, falra: Murexin AM 20 Kiegyenlítőhabarcs, Murexin AM 30 Gyors kiegyenlitőhabarcs, vagy a Murexin AM 50 Trass gyors kiegyenlítőhabarcs,
 • kiegyenlítés aljzatra:  Murexin LEWELL ST 215 Standard aljzatkiegyenlítő vagy Murexin LEWELL ST 330 Standard aljzatkiegyenlítő vagy a Murexin LEWELL SP220 Speciál aljzatkiegyenlítő, vagy Murexin LEWELL NA 320 Kültéri aljzatkiegyenlítő használata javasolt.
 • Kalcium-szulfát (gipsz) kötőanyagú alapfelületeket a Murexin LF 1 Mélyalapozóval elő kell kezelni. Az alapozónak meg kell száradnia (kb. 12 óra). Az alapfelületben lévő lyukak, mélyebb egyenetlenségek kitöltéséhez cementtartalmú anyagok esetén kül- és beltérben a Murexin AM 20 Kiegyenlítőhabarcsot (max. 20 mm-ig), Murexin AM 30 Gyors kiegyenlitőhabarcsot (max. 30 mm-ig), vagy a Murexin AM 50 Trass gyors kiegyenlítőhabarcsot (max. 50 mm-ig), beltérben a Murexin SF 80 Kitöltő- és javítóanyagot (max. 50 mm-ig) kell használni.
 • Kalcium-szulfát (gipsz) tartalmú, valamint magnezitesztrich felületeknél a Murexin CA 85 Kitöltő- és javítóanyagot (max. 50 mm-ig) kell használni. Az alapfelület maradék nedvességtartalmát
  ellenőrizni kell CM nedvességmérő készülékkel. A ragasztás megkezdése előtt a burkolólapok hátoldalán található szennyeződéseket el kell távolítani nedves szivaccsal. Ismeretlen tulajdonságú burkolólapoknál próbaragasztás javasolt.

Anyagszükséglet
Glettvas fogazatától függően: kb. 1,8 kg/m² 6 mm fogazat kb. 2,5 kg/m² 8 mm fogazat kb. 3,2 kg/m² 10 mm fogazat

Szín
fehér

További információk

Tömeg 25 kg
Méretek 11 × 27 × 55 cm
kiszerelés

25 kg

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház​

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

MARADT MÉG KÉRDÉSED? ÍRJ ÉS SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL!

Add meg az űrlapon a neved, az email címed, majd fogalmazd meg a kérdéseid és hamarosan válaszolunk.
Kérlek, az üzenetben a termék típusát/kiszerelését is tüntesd fel, így gyorsabb és pontosabb választ fogsz kapni.