MUREXIN X-Bond MS-K509 PLUS parkettaragasztó

36.799 Ft 27% Áfa-t tartalmaz

Kiváló minőségű, egykomponensű, víz- és oldószermentes (TRGS 610 szerint) MSP-ragasztó.
16kg/vödör

Készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: Murexin X-Bond MS-K509 -32154 Kategória: Címke:

Leírás

MUREXIN X-Bond MS-K509 PLUS parkettaragasztó
  • víz- és oldószermentes
  • lépéshangcsökkentő
  • gazdaságos felhasználás
  • semleges szagú

 

MUREXIN X-Bond MS-K509 PLUS parkettaragasztó, kiváló minőségű, egykomponensű, víz- és oldószermentes MSP-ragasztó. Lépéshangcsökkentő, nagyon emissziószegény (EC1) és semleges szagú. Csaphornyos parketta 16-22 mm, nagyméretű többrétegű dielen parketta, és 2- és 3 rétegű készparketták ragasztására.

*A rugalmas ragasztásoknál az előírásokat be kell tartani!
Nem alkalmazható bitumenes anyagokon (pl. öntött aszfalt)

Javasolt szerszám:B3, B5, B11/PK, B15, B17 jelű fogazott glettvas

Feldolgozás:

A ragasztóanyagot megfelelő fogazású simítólemezzel a teljes alapfelületre egyenletesen fel kell hordani. A fektetési idő kb. 50 – 60 perc. A parkettát kissé csúsztatva kell a ragasztóágyba fektetni, és erősen rá kell nyomni, úgy hogy a parketta hátoldalának teljes felületet benedvesedjék (ragasztós legyen). Kb. 12 óra után járható. Ügyelni kell arra, hogy a ragasztó kötése erősen függ a hőmérséklettől, magasabb hőmérsékleten lerövidül, alacsonyabb hőmérsékleten meghosszabbodik. Leghamarabb kb. 48 óra múlva csiszolható. Ügyelni kell arra is, hogy a leragasztandó parketta nedvességtartalma az előírásoknak megfelelő legyen! A parkettagyártó útmutatásait figyelembe kell venni. Az X-Bond MS-K 509 Objekt Parkettaragasztó csökkenti a nyíróerőket és megakadályozza a káros erők átadását az alapfelületre. A parkettán található ragasztómaradványokat friss állapotban Murexin R 500 Tisztítókendővel, még könnyen el lehet távolítani. A kikeményedett ragasztóanyagot már csak mechanikailag lehet eltávolítani. Különösen érdemes kerülni a kezeletlen fafajtákat, nút vagy csaphorony nélküli lapokat, mert a ragasztó kitolódik a hézagon. A ragasztó rajzolatát optikai hiányosságként lehet értékelni, amennyiben a ragasztó a fuga oldalára ragad, az elasztikusr agasztók összetevői zavaró kölcsönhatásba léphetnek a felsőréteggel.

 

Anyagszükséglet
az alapfelülettől, a parkettától, és a fogazattól függően: B3, B5, B11/PK, B15 fogazás kb. 0,7 – 1,5 kg/m² B17 fogazás: kb. 1,8 kg/m²

Megfelelő alapfelületek:

  • szokásos ásványi alapfelületek
  • cementesztrichek és beton
  • kalcium-szulfát esztrichek
  • fa alapfelületek
  • száraz esztrichek
  • kiegyenlített alapfelületek

Az alapfelületnek tisztának, száraznak, fagymentesnek, szilárdnak, teherbírónak, alaktartónak, és portól, szennyeződéstől, olajtól, zsírtól, leválasztó anyagtól és laza részektől mentesnek kell lennie, és feleljen meg az érvényben lévő előírásoknak.

Előkészítés:

Az alapfelület feleljen meg az érvényes előírásoknak, amennyiben szükséges alapozással és kiegyenlítéssel elő kell készíteni. Az előkészítés Murexin termékkel javasolt. A fektetendő parketta és az alapfelület hőmérséklete közel azonos legyen. Ideális +16°C – +22°C között. Padlófűtés esetén Murexin D7 alapozóval (száradási idő 6-12 óra) kell alapozni. Az alapozás az alapfelület minőségétől függően (pl. erősen szívóképes) történik. Az aljzatkiegyenlítők felületét a ragasztás megkezdése előtt minden esetben alaposan meg kell csiszolni!

MÜSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

További információk

Tömeg 16 kg
Méretek 30 × 30 × 40 cm
kiszerelés

16 kg