MUREXIN 1 KS Folyékonyfólia

Gyorsan száradó, rendkívül kiadós, oldószermentes, nem vízáteresztő, egykomponensű, tartósan elasztikus, hézag- és varratmentes kenhető szigetelés.

Ingyenes szállítás 150 000 Ft felett

20.282 Ft61.764 Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t.
Cikkszám: N/A Kategória: Címke:

Termékleírás:

MUREXIN 1 KS Folyékonyfólia
  • felhasználásra kész
  • hengerelhető- és simíttható
  • EN 14891 szabvány szerinti
  • nagyon emissziószegény – EC1 Plus

 

MUREXIN 1 KS Folyékonyfólia egy gyorsan száradó, rendkívül kiadós, oldószermentes, nem vízáteresztő, egykomponensű, tartósan elasztikus, hézag- és varratmentes kenhető szigetelés. Kizárólag beltérben alkalmazható, közvetlenül a kerámia burkolatok alatt (pl.: zuhanyzókban, tusolókban, fürdőszobákban) nyomás nélkül lefolyó víz ellen. Megfelel az EN 14891 és az ÖNORM B 3407 W1 – W4 szabványoknak, valamint a DIN 18534 szerinti W0-I, W1-I, W2-I (fal) nedvességterhelési osztályoknak. Az 1 KS Folyékonyfólia felhordása mindig két munkafolyamatban történik. A sárga és kék színben kapható új 1 KS Folyékonyfóliának köszönhetően ennek megléte utólag is egyszerűen ellenőrizhető.

Javasolt szerszám:

Habszivacs- vagy báránybőr henger, glettvas.

Előkészítés:

Egyenetlen cementkötésű alapfelületek javítására, kiegyenlítésére, falra/aljzatra: pl. Murexin AM 20, Murexin AM 30 Gyors kiegyenlitőhabarcsot, vagy Murexin AM 50 Trass Kiegyenlítőhabarcsot, aljzatra a Murexin aljzatkiegyenlítőit használjunk.

 • Kalcium-szulfát (gipsz) kötőanyagú alapfelületeket a Murexin LF 1 Mélyalapozóval elő kell kezelni.
 • Az alapozónak meg kell száradnia (kb. 12 óra).

Az alapfelületben lévő lyukak, mélyebb egyenetlenségek kitöltéséhez cementtartalmú anyagok esetén pl. Murexin AM 20 Kiegyenlítőhabarcsot (max. 20 mm-ig), Murexin AM 30 Gyors kiegyenlitőhabarcsot (max. 30 mm-ig), Murexin AM 50 Trass Kiegyenlítőhabarcsot (max. 50 mm-ig), vagy Murexin SF 80 Kitöltő- és javítóanyagot (max. 50 mm-ig) kell használni.

 • Kalcium-szulfát (gipsz) tartalmú, valamint magnezitesztrich felületeknél a Murexin CA 85 Kitöltő- és javítóanyagot (max. 50 mm-ig) kell használni.
 • Nedvszívó alapfelületek esetén Murexin LF 1 Mélyalapozóval kell alapozni, nem nedvszívó felületeknél (pl. kerámiaburkolat) Murexin D4 Tapadóhíd Rapid használata szükséges.
Feldolgozás:

A felület megfelelő előkészítése után először a fal- és padlócsatlakozásoknál, illetve a csőáttöréseknél és a lefolyónál a szükséges rendszerkiegészítőket helyezzük el (Murexin DB 70 Hajlaterősítő szalag és külső- belső sarok, Murexin DBS 50 Öntapadó hajlaterősítő szalag és külső- belső sarok, Murexin szigetelőmandzsetták DZ 35, DZ 40, DZ 70, és DZ 80), úgy hogy magával az 1KS Folyékonyfólia (pl. kék színű) anyagával ragasszuk fel a felületre. Az anyagot (pl. sárga színű 1KS Folyékonyfólia) közvetlenül a vödörből habszivacs vagy báránybőr hengerrel két egymástól független munkafolyamatban, hiánytalanul, egyenletes rétegvastagságban a teljes felületre kell felhordani. Az egyes munkafolyamatok között a bevonatnak megfelelően ki kell száradnia. Amennyiben a két réteg felhordása visszaellenőrzésre kerül, akkor először a kék színű 1KS Folyékonyfóliát, majd a két munkamenet közötti száradási idő betartása után a sárga színű 1KS Folyékonyfóliát javasoljuk
felhordani.

Praktikusan először az oldalfalfelületeket szigeteljük, majd kb. 3 óra után történik a burkolat felhordása min. C2 típusú Murexin ragasztóval. Ezután végezzük el a padlófelület szigetelését, burkolását, így elérhetjük hogy nem kell a szigetelésen közlekednünk és nem keletkezik rajta sérülés. Annak érdekében, hogy a termék tulajdonságai megfelelőek legyenek, figyelni kell, hogy sima felület esetén a két rétegben felhordott 1KS Folyékonyfólia rétegvastagsága 0,5 mm-nél, vakolt felület esetén a rétegvastagság 1,0 mm-nél ne legyen vékonyabb.

Utókezelés:

A frissen felhordott anyag gyors kiszáradását meg kell akadályozni. A burkolási munkálatokat az 1KS Folyékonyfólia kiszáradása után lehet elkezdeni.

Tisztítás:

A szerszámokat a felhasználás után rögtön vízzel meg kell tisztítani. Friss állapotban vízzel, kikeményedve csak mechanikusan

 

Anyagszükséglet
kb. 1,5 kg/m²/mm (kb. 0,8 kg/m²/0,5 mm rétegenként)

Szín
sárga, kék

További információk

Tömeg N/A
Méretek N/A
kiszerelés

7 kg, 14 kg, 25 kg

Szín

,

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház​

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

MARADT MÉG KÉRDÉSED? ÍRJ ÉS SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL!

Add meg az űrlapon a neved, az email címed, majd fogalmazd meg a kérdéseid és hamarosan válaszolunk.
Kérlek, az üzenetben a termék típusát/kiszerelését is tüntesd fel, így gyorsabb és pontosabb választ fogsz kapni.