MUREXIN Lewell PN 220 Parketta aljzatkiegyenlítő

6.689 Ft 27% Áfa-t tartalmaz

Gyárilag előkevert, poralakú, speciális kötőanyagú és műgyanta-diszperzió tartalmú, feszültségmentes, hidraulikus kötésű önterülő aljzatkiegyenlítő kézi és gépi feldolgozásra. Beltéri, száraz helyiségek sima felületeinek készítéséhez hidegburkolatok ragasztása és melegburkolatok fektetése előtt 2-20 mm rétegvastagságig.

Készleten

Cikkszám: MUREXIN Lewell PN 220 -61050 Kategória: Címke:

Leírás

MUREXIN Lewell PN 220 Parketta aljzatkiegyenlítő

 

 • parkettázható
 • kimagasló önterülő-képességű
 • 2-20 mm rétegvastagságig
 • nagyon jól csiszolható
 • feszültségmentes, kritikus alapfelületekre

 

MUREXIN Lewell PN 220 Parketta aljzatkiegyenlítő egy gyárilag előkevert, poralakú, speciális kötőanyagú és műgyanta-diszperzió tartalmú, feszültségmentes, hidraulikus kötésű önterülő aljzatkiegyenlítő kézi és gépi feldolgozásra. Beltéri, száraz helyiségek sima felületeinek készítéséhez hidegburkolatok ragasztása és melegburkolatok fektetése előtt 2-20 mm rétegvastagságig. Nagy végszilárdságának köszönhetően ragasztott parketták fektetésénél is használható Murexin MSP és PU ragasztókkal. Kimagasló önterülő-képességgel rendelkezik, valamint feszültségmentessége miatt kritikus alapfelületek esetén is alkalmazható. Alkalmas padlófűtésnél és görgősszék terhelésnél. EN13813 szerint CA-C35-F7, tűzvédelmi osztály: A1fl.

Javasolt szerszám:

Lassú fordulatszámú elektromos keverő, megfelelő méretű és tiszta keverőedény, aljzatsimító, esztrichsimító, glettvas, rákel, tüskéshenger, szögescipő.

Keverés:

Egy tiszta keverőedénybe a kimért vízmennyiséghez adagoljuk az anyagot, és egy lassú fordulatszámon működő keverővel homogénre és csomómentesre keverjük (keverési idő: 3 perc). Az anyagot a megadott keverési arányban/adagolásban kell bekeverni, illetve kell hozzáadni. A részmennyiségeknél egy mérleg vagy egy mérővödör használata szükséges. Az előírt vízmennyiség a konzisztencia javításához zsákonként (25 kg) szükség esetén max. 1-2 dl vízzel korrigálható. Túl sok keverővíz hozzáadása a végszilárdság csökkenéséhez és a rákerülő következő réteg nem megfelelő tapadásához vezet.Keverési arány: kb. 5,5 liter víz (megfelel kb. 0,22 l/kg) 25 kg Murexin Lewell PN 220 Parketta aljzatkiegyenlítő

Feldolgozás:

A frissen bekevert anyagot a már megfelelően előkészített alapfelületre egy rétegben, a kívánt rétegvastagságban (2–20 mm) egy munkamenetben kell a megfelelően előkészített alapfelületre önteni és esztrichsimító, vagy rákel segítségével egyenletesen elteríteni. Tüskéshenger használata szükséges.

Utókezelés:

A frissen felhordott anyag gyors, hirtelen kiszáradását meg kell akadályozni. A burkolási munkálatokat az aljzatkiegyenlítő kiszáradása után lehet elkezdeni.

Tisztítás:

Friss állapotban vízzel, kikeményedve csak mechanikusan.

Figyelem:
 • Csak megfelelő épületszerkezeti vízszigeteléssel ellátott felületekre hordható fel.
 • Az alapfelület maradék nedvességtartalma CM nedvességmérő készükkel:
 • Cementesztrich esetén max 2,0 CM %, fűtött cementesztrichnél max. 1,8 CM %. Kalcium-szulfát (gipsz) esztrich esetén max. 0,6 CM %, fűtött kalciumszulfát (gipsz) esztrichnél max. 0,3 CM %.
 • Abban az esetben, ha a maradék nedvességtartalom mértéke meghaladja a fenti határértéket, akkor várakozni kell addig, míg annak mértéke eléri a következő réteg felhordásához megengedett küszöbértéket.
 • A maradék nedvességtartalom lezárásához alkalmazni lehet a nem fűtött felületeknél a Murexin PU 5 Expressz alapozót kvarchomok beszórással max. 3,5-4 CM %-ig, vagy Murexin X-Bond MS-A53 Speciális alapozót kvarchomok beszórással max. 6 CM %-ig, illetve a Murexin 2K EP 170 Nedvességzáró epoxy gyantát kvarchomok beszórással max. 7 CM %-ig.
 • A nedvesség lezárásához alkalmazott Murexin PU 5 Expressz alapozót és a Murexin 2K EP 170 Nedvességzáró epoxigyantát mindig két munkafolyamatban kell felhordani, a rétegek között megfelelő száradási idők betartásával.
Magnezitesztricheknél és kalcium-szulfát (gipsz) esztricheknél nedvességzáró anyagok használata nem megengedett, mert az esztrich károsodik.
 • Az aljzatkiegyenlítő önálló rétegként nem használható, mindig burkolattal kell ellátni, mert különben az aljzatkiegyenlítő károsodik.
 • Gépi feldolgozásnál utókeverő használata szükséges.
 • Amennyiben az alapfelület miatt kétségek merülnek fel, mintafelület készítése javasolt.
 • A szomszédos épületrészeket megfelelően védeni kell pl. takarással.
 • A kötésnek indult aljzatkiegyenlítőhöz nem szabad vizet vagy poralakú újabb aljzatkiegyenlítőt hozzáadni és ismét összekeverni.
 • Ahhoz, hogy az anyag tulajdonságai ne változzanak, semmilyen más, idegen anyag hozzáadása nem megengedett!
 • A frissen felhordott anyag gyors, hirtelen kiszáradását meg kell akadályozni (pl. huzat), illetve a közvetlen napsugárzástól, széltől, esőtől, fagytól védeni kell.
 • Alapfelületekkel, dilatációkkal, padlófűtésnél a felfűtéssel kapcsolatos előírásokat figyelembe kell venni pl. Kerámiaburkolatok kialakításának műszaki irányelve!
Speciális termék!

Felhasználása csak műszakilag képzett szakembereknek ajánlott! A feldolgozás és a száradás alatt az alapos szellőztetésről gondoskodni kell. A termék feldolgozása alatt az evést, ivást és a dohányzást kerülni kell. Ne engedjük bele a csatornahálózatba, vagy a talajba. Csak a kiürített edényt lehet újrahasznosítani. A megkötött szilárd anyag maradéka építési hulladékként kezelendő. Védőkesztyű használata kötelező. Használjon védőszemüveget. Ha az aljzatkiegyenlítő vagy a ragasztó vagy a burkolóanyag a szembe kerül, azonnal bő vízzel ki kell öblíteni, és a szemorvost fel kell keresni. Viseljen hosszú nadrágot. Kerülje az aljzatkiegyenlítő vagy a ragasztó vagy a burkolóanyag bőrrel történő hosszabb érintkezését. Az érintett bőrfelületet azonnal alaposan meg kell tisztítani vízzel. Minél hosszabban érintkezett a bőr a friss aljzatkiegyenlítővel vagy ragasztóval vagy burkolóanyaggal, annál nagyobb a veszélye a komoly bőrkárosodásnak. Gyermekeket a friss aljzatkiegyenlítőtől, ragasztótól és burkolóanyagtól távol kell tartani. Felhasználás előtt olvassa el a részletes információkat tartalmazó műszaki- és biztonsági adatlapot, valamint tartsa be az abban szereplő előírásokat.

Anyagszükséglet
kb. 1,5 kg/m²/mm

MÜSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

További információk

Tömeg 25 kg
Méretek 11 × 27 × 55 cm

Érdekelhetnek még…