MUREXIN AE 100 Szigetelő-és feszültségmentesítő lemez

Vízzáró, feszültségmentesítő, rugalmas, repedésáthidaló, alkáliálló szigetelő- és elválasztólemez a hidegburkolati lapok és természetes kövek alatti biztos szigeteléshez.
30fm/tekercs kiszerelés.

Ingyenes szállítás 150 000 Ft felett

122.550 Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t.

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: Murexin AE 100-15668 Kategória: Címke:

Termékleírás:

Murexin AE 100 Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez 30fm/ tekercs

  • vízzáró és repedésáthídaló
  • vízszigetelő és elválasztó réteg
  • alkáliálló
  • egyenletes rétegvastagság

 

Murexin AE 100 Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez egy vízzáró, feszültségmentesítő, rugalmas, repedésáthidaló, alkáliálló szigetelő- és elválasztólemez a hidegburkolati lapok és természetes kövek alatti biztos szigeteléshez. Különösen gyors további munkálatokat tesz lehetővé az egyenletes rétegvastagság mellett. Közvetlenül a kerámiaburkolatok alatti vízszigetelés készítéséhez kül- és beltérben, falon és padlón, zuhanyzókban, fürdőszobákban, lakossági vagy középületek erkélyein, teraszain, valamint üzemi konyhákban. Megfelel az ÖNORM B 3407 W1 – W6 szabványnak, valamint a DIN 18534 szerinti W0-I – W3-I (W3-I-nél vegyi terhelés nélkül, és csak mint különleges szerkezet) nedvességterhelési osztályoknak, a DIN 18531-5 (erkély, loggiák, stb) és a DIN1 8535 (úszómedence és tartályok), valamint az általános építésfelügyeleti bizonyítvány vizsgálati alapelveinek.

Javasolt szerszám:

Olló, snitzer, vágókés, lassú fordulatú elektromos keverő, megfelelő méretű keverőedény, megfelelő fogazott glettvas, kőműveskanál, szivacs.

Feldolgozás:

A fektetés előtt egy ollóval vagy snitzerrel mértere vágjuk az AE 100 Szigetelő- és feszültégmentesítő lemezt. Ezután a Murexin flex ragasztót (C2, S1), vagy Murexin gyorsflex ragasztót (C2F, S1), mint pl. KGF 65 Totálflex S1 ragasztóhabarcs, KPF 35 Profiflex ragasztóhabarcs (csak beltérben), SFK 85 Gyors-flex ragasztóhabarcs, FLEX XL csemperagasztó, illetve PD 1K Profi Vastagfóliát, Hydro Basic 2K Vastagfóliát, Maximo PSM 1K Gyors Profi Vastagfóliát, vagy 2 KS Folyékonyfóliát fogazott glettvas segítségével (3, 4 vagy 6 mm-es fogazás, az alapfelület egyenetlenségétől függően) felhordjuk az alapfelületre és végül a méretre vágott szigetelőlemezt a friss ragasztóba, illetve cementbázisú kenhető vízszigetelésbe fektetjük.

A szigetelőlemezt egy simító segítségével lesimítjuk, hogy ne maradjanak alatta levegőbuborékok. A ragasztásnál a szigetelőlemez darabokat szorosan egymás mellé helyezzük. Az illesztéseket az Murexin Hajlaterősítő szalaggal fedjük le. Ehhez felhordjuk a cementbázisú kenhető vízszigetelést, pl.: PD 1K Profi Vastagfóliát, a hajlaterősítő szalagot a még friss szigetelőanyagba fektetjük, és simítóval lesimítjuk, hogy ne keletkezzenek üregek alatta.

További lehetőség:

A szigetelőlemezeket átlapolva fektetjük le, itt csupán a szigetelőlemez és az alapfelület között használjuk flex ragasztót, az átfedéseknél (min. 5 cm) szigetelésre és ragasztásra a Murexin cementbázisú kenhető vízszigeteléseket, pl.: PD 1K Profi Vastagfóliát alkalmazzuk. Mindkét variáció esetén (flexibilis ragasztóhabarcs vagy a cementbázisú kenhető vízszigetelés) a falcsatlakozásoknál a Murexin Hajlaterősítő szalagot, a sarkoknál pedig a külső és belső sarokelemet a cementbázisú kenhető vízszigetelésbe fektetjük. A meglévő csőáttöréseknél és a vízelvezetéseknél a Murexin Szigetelőmandzsettákat alkalmazzuk cementbázisú kenhető vízszigetelésekkel. A csatlakozási részeknél legalább 5 cm széles átfedéssel kell szigetelni.
A kerámiacsempék és -lapok fektetése a falon közvetlenül a szigetelés elkészülte után lehet. A padlón a cementbázisú kenhető vízszigetelés, pl.: PD 1K Profi Vastagfólia kikeményedése után; illetve az adott ragasztóhabarcs a kikeményédéstől függően.

Figyelem:

A felületet ért közvetlen napsugárzás hatására a Murexin ragasztóhabarccsal leragasztott Murexin AE 100 Szigetelő- és feszültségmentesítő lemezeknél felpúposodások jelentkezhetnek a ragasztóhabarcsból felszálló páranyomás következtében. A közvetlen napsugárzásnak kitett felületeken a Murexin AE 100 Szigetelő- és feszültségmentesítő lemezzel történő munkálatok befejezése után a felület le kell takarni pl. kartonpapírral, szőnyeggel, náddal (fólia alkalmazása nem megfelelő a páralecsapódás miatt).

Kiszerelés: 30fm/tekercs

Szín
sárga

További információk

Tömeg 20 kg
Méretek 15 × 15 × 100 cm

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház​

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

MARADT MÉG KÉRDÉSED? ÍRJ ÉS SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL!

Add meg az űrlapon a neved, az email címed, majd fogalmazd meg a kérdéseid és hamarosan válaszolunk.
Kérlek, az üzenetben a termék típusát/kiszerelését is tüntesd fel, így gyorsabb és pontosabb választ fogsz kapni.