MUREXIN AM 20 Kiegyenlítőhabarcs

8.287 Ft 27% Áfa-t tartalmaz

Murexin AM 20 kiegyenlítőhabarcs. Kiváló minőségű,víz és fagyálló,gyorsan keményedő, hidraulikusan kötő speciális habarcs. A habarcs speciális adalékanyagok miatt 20mm vastagságig feszültségmentesen kikeményedikés nagyon jó feldolgozási tulajdonságokkal rendelkezik.

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: MUREXIN AM 20 -4003 Kategória:

Leírás

MUREXIN AM 20 Kiegyenlítőhabarcs

 • kültérben erkély(terasz) is alkalmazható
 • 1-20 mm rétegvastagságig ajánlott
 • csempeburkolat esetén 2-4 óra után burkolható
 • feszültségmentes

MUREXIN AM 20 Kiegyenlítőhabarcs, egy kiváló minőségű,víz és fagyálló,gyorsan keményedő, hidraulikusan kötő speciális habarcs. A habarcs , a speciális adalékanyagok miatt 20mm vastagságig feszültségmentesen kikeményedikés, nagyon jó feldolgozási tulajdonságokkal rendelkezik. Alkalmas ,kül-és beltérben,lakóhelyiségek egyenletlen fal és padlófelületeinek kiegyenlítésére burkolás elött, valamint a tusolóban,erkélyre és teraszra,garázsba,ipari vagy nedves helyiségekbe,medencékbe és homlokzatokra. Burkolható:2-4 óra után, a burkolattól és a vastagságtól függően.(Alapfelület,anyaga és a levegő hőmérsékletétől,és a rétegvastagságtól és burkolattól függően).

 

Felhordáshoz javasolt szerszámok:
Lassú fordulatszámú elektromos keverő, megfelelő méretű, tiszta keverőedény, kőműves kanál, glettvas, vakolóléc.

Keverés:
Egy tiszta keverőedénybe a kimért vízmennyiséghez adagoljuk az anyagot, és egy lassú fordulatszámon működő keverővel homogénre és csomómentesre keverjük (a keverési idő kb. 4 perc).

Feldolgozás:
A megfelelő szerszámmal hordjuk fel a habarcsot. Ügyeljünk rá, hogy feldolgozhatósági időn belül dolgozzuk fel. Figyelem, gyorsított kötésű, csak megfelelő mennyiséget keverjünk be. Nagyobb vastagságú anyag felhordásakor válasszunk megfelelő fogazatú glettvasat. A friss habarcsot az alapozott felületre kell felhordani. Nagy felületeknél kanálvágás kialakítása szükséges.

 

Utókezelés:
A frissen felhordott anyag gyors, hirtelen kiszáradását meg kell akadályozni. A szerszámokat a felhasználás után rögtön vízzel meg kell tisztítani.

Tisztítás:
Friss állapotban vízzel, kikeményedve csak mechanikusan.

Anyagszükséglet
kb. 1,6kg/m²/mm

Megfelelő alapfelületek:

 • beton
 • cementesztrich
 • anhidritesztrich
 • gipszvakolat
 • mész-cement vakolat
 • falazat
 • zsaluzott beton
 • pórusbeton

Nem megfelelő: fémre és  fára, műanyagra vagy víztaszító alapfelületre és gipsz építőanyagokra.

Előkészítés:
Az alapfelületnek tisztának és száraznak, fagymentesnek és  szilárdnak, teherbírónak és alaktartónak, valamint por-, szennyeződés-, olaj, zsír-, leválasztószer-, és laza részektől mentesnek kell lennie, továbbá feleljen meg az érvényben lévő nemzeti és európai műszaki előírásoknak, irányelveknek, szabványoknak. A nem megfelelő szilárdsággal rendelkező rétegeket (pl. cementtej, laza cementmaradványok) a felhordás előtt el kell távolítani pl. csiszolással, marással, golyószórással, majd portalanítás szükséges. Az alapfelületet a megfelelő mechanikai eljárásokkal elő kell készíteni.
Az adott alapfelületnek megfelelő Murexin alapozó használata javasolt.

Rendszertermékek:
LF 1 MélyalapozóD4 Tapadóhíd Rapid

Leírás:
Szívóképes alapfelületeken: Murexin LF1 Mélyalapozó
Nem szívóképes alapfelületeken: D4 Tapadóhíd Rapid

MÜSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

További információk

Tömeg 25 kg
Méretek 11 × 27 × 55 cm

Érdekelhetnek még…

 • MUREXIN Lewell SP 220 Speciál aljzatkiegyenlítő

  ,

  Poralakú, speciális kötőanyagú és műgyantadiszperzió tartalmú, feszültségmentes, hidraulikus kötésű önterülő aljzatkiegyenlítő. Beltéri helyiségek sima felületeinek ...

  6.953 Ft 27% Áfa-t tartalmaz