MUREXIN Dilatációs körprofil

Tól: 21.908 Ft

Zárt pórusú fugakörprofil kitűnő minőségű polietilénből.

Kül- és beltérben minden fajta fugák szakszerű kitöltéshez, melyeket elasztikus fugázóanyagokkal kell kifugázni.

Kiszerelések    :6mm-8mm-10mm-15mm= 100fm tekercsekben.

25mm = 50fm tekercsben .

Cikkszám: N/A Kategóriák: , Címke:

Leírás

MUREXIN Dilatációs körprofil egy zárt pórusú fugakörprofil kitűnő minőségű polietilénből. Kül- és beltérben minden fajta fugák szakszerű kitöltéshez, melyeket elasztikus fugázóanyagokkal kell kifugázni.

Feldolgozás:

A dilatációs körprofilt egy tompa tárggyal a fugába kell belenyomni. Figyelni kell arra, hogy a dilatációs körprofil felülete ne sérüljön meg, mert az abból kilépő levegő a még ki nem keményedett fugázóanyagban hólyagképződést okozhat. A fugák megfelelő lezárásához szükséges a dilatációs körprofil behelyezése, mivel a fugák általában túl mélyek. A kör alakú dilatációs körprofilnak köszönhetően a tömítőanyag közepén vékonyabb lesz, mint a tapadófelületeknél. Abban az esetben, ha a tágulási mozgás a tömítőanyag vékonyabb részénél van, akkor itt a legkisebb az ellenállás, így az anyag tágulása főleg itt történik. Ezenkívül a kör keresztmetszet miatt a tapadófelületeknél a fuga mélyebb, mint közepén. De mivel a tömítőanyag vastagságát közepén mérik, a tapadófelületek mérete megnövekszik, ami fokozott biztonságot eredményez. A fugaszélességhez viszonyított mélység arányt azonban nem szabad eltúlozni. Ezért a szabály az, hogy a tömítőanyag vastagsága a profilnak a gyengébb pontján mért mindig a teljes fugaszélesség felének a magassága kell, hogy legyen.

Megfelelő alapfelületek:

A MUREXIN Dilatációs körprofil használatakor az alapfelületnek tisztának, száraznak, fagymentesnek, szilárdnak, teherbírónak, alaktartónak, valamint por-, szennyeződés-, olaj, zsír, leválasztószer- és laza részektől, idegen anyagoktól, sorjáktól, az éles sarkú egyenetlenségektől, és földtől mentesnek kell lennie, és feleljen meg az érvényben lévő előírásoknak, irányelveknek és szabványoknak. A nem megfelelő szilárdsággal rendelkező rétegeket a felhordás előtt el kell távolítani pl. csiszolással, marással, golyószórással, majd portalanítás szükséges. A hiányos részeket, egyenetlenségeket (pl. mélyedések, falazott szerkezetek fugái, habarcstáskák, kavicsfészkek) 5 mm mélységig ki kell javítani. A mélyebb részeket megfelelő Betonjavító habarccsal kell kiegyenlíteni. Az alapfelület nedves lehet, de nem vizes.

Tippek:
– A feldolgozás előtt egy próbafelület készítése javasolt, vagy egy kis felületen próbálja ki az anyagot.
– Vegye figyelembe a rendszerben használt valamennyi MUREXIN termék műszaki adatlapját.
– Javítási munkákhoz egy az adott Charge-számú eredeti terméket őrizzen meg.
– A burkolat fektetése előtt a fűtött esztrichnél, szükség van a szerkezet szakszerű felfűtésére és lehűtésére.
– A feldolgozás és a kikeményedés alatt a padlófűtés ne működjön!
– A csiszoló, karcoló mechanikai terhelések kopáshoz/kopási nyomokhoz vezetnek.
– Az autókerekekből a lágyítószer a felület elszíneződéséhez vezethet.

 

MÜSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

További információk

Tömeg N/A
Méretek N/A
kiszerelés

10 mm, 15 mm, 25 mm, 6 mm, 8 mm