MUREXIN EL 650 Speciális MSP vezetőképes ragasztó

170.584 Ft 27% Áfa-t tartalmaz

Elektromosan vezetőképes egykomponensű oldószermentes, tartósan elasztikus MSP bázisú ragasztó.

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: Murexin EL650 -31023 Kategóriák: , Címke:

Leírás

MUREXIN EL 650 Speciális MSP vezetőképes ragasztó
  • vezetőképes speciális ragasztóanyag
  • egykomponensú
  • erős igénybevételhez
  • alaktartó
  • valamennyi vezetőképes ragasztásokhoz

 

MUREXIN EL 650 Speciális MSP vezetőképes ragasztó,elektromosan vezetőképes egykomponensű oldószermentes, tartósan elasztikus MSP bázisú ragasztó. Víz- és időjárásálló. Kül- és beltérben a nagy igénybevételnek kitett vezetőképes gumiburkolatok ragasztására tekercsben és lapokban, csiszolt vagy struktúrált illetve „gombos” hátoldalú burkolathoz 5 mm-ig, valamint vezetőképes linóleum vagy PVC burkolatok ragasztásához is. Alkalmas padlófűtésnél és görgősszék terhelésnél. A ragasztó könnyen feldolgozható és magas végszilárdsággal rendelkezik. EL 650 valamennyi vezetőképes ragasztáshoz.

 

Anyagszükséglet
kb. 200 – 600 g/m²

Szín
fekete

 

Feldolgozás:

A megfelelően előkészített alapfelületre a vezetőképes, rugalmas burkolat fektetése előtt vezetőréteget kell felhordani, melyet később egy villanyszerelőnek az előírásoknak megfelelően földelni kell. Lapformátumú burkolatoknál Murexin KB 20 rézszalagból hálót kell kialakítani. Tekercses burkolatoknál minden tekercs alá elegendő egy rézszalagot fektetni hosszirányban középen. Mindegyik fektetésnél körbe a faltól 25 cm távolságban KB 20 rézszalagot kell fektetni (a párhuzamosan fekvő rézszalagokat a tekercs végeinél, körbe a faltól 25 cm távolságban össze kell kötni egymással egy keresztirányú rézszalaggal), 30 m²-ként egy-egy csatlakozási hellyel a feszültségkülönbség kiegyenlítésére.
A ragasztóanyagot egy megfelelő fogazású simítólemezzel egyenletesen fel kell hordani a megfelelően előkészített alapfelületre. A burkolatot a nedves ragasztóágyba kell fektetni és kézzel a teljes felületen alaposan be kell simítani. A burkolatot legkorábban 90 perc után, azonban 150 percen belül egy 60 kg-os hengerrel át kell hengerelni. A ragasztóanyag mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy a burkolat teljes hátoldala nedves legyen. (Ügyelni kell a jó nedvesedésre.) A fugák hegesztései legkorábban 24 óra után lehetségesek. A hegesztéseknél figyelni kell, hogy a rézszalag ne legyen átvágva.

Burkolat típus, fogazás, és anyagszükséglet:

PVC sima és enyhén strukturált hátlappal, és gumi burkolat csiszolt hátlappal: A1, A2, B1, B2 fogazás
Anyagszükséglet: kb. 250-550 g/m²
Gumiburkolat „gombos” hátoldallal: B3 fogazás
Anyagszükséglet: kb. 750 – 1200 g/m²

MÜSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

További információk

Tömeg 10 kg
Méretek 24 × 24 × 35 cm
kiszerelés

10 kg