MUREXIN FM 60 PRÉMIUM Fugázó

MUREXIN FM 60 PRÉMIUM Fugázó poralakú, élelmiszerbarát, fény-, víz- és fagyálló, finom szemszerkezetű, nagy szilárdságú, vízlepergető flexibilis fugázóhabarcs.

2-4-25kg kiszerelésekben

Ingyenes szállítás 150 000 Ft felett

2.069 Ft17.953 Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t.
Cikkszám: N/A Kategória: Címke:

Termékleírás:

MUREXIN FM 60 PRÉMIUM Fugázó

 • finom fugakép
 • vízlepergető
 • víz- és szennyeződés taszító
 • gombásodásnak ellenál
 • porzáscsökkentett

 

MUREXIN FM 60 PRÉMIUM Fugázó poralakú, élelmiszerbarát, fény-, víz- és fagyálló, finom szemszerkezetű, nagy szilárdságú, vízlepergető flexibilis fugázóhabarcs. Egyenletesen húzható és könnyen bedolgozható a fugába. A magas kopásállóságú fugázóanyag alacsony vízfelvétele megakadályozza a foltképződést. Kül- és beltérben 7 mm fugaszélességig. Víz és szennyeződéstaszító. Alkalmas kerámiacsempékhez, burkolólapokhoz, mozaikokhoz, valamint greslapokhoz. Padlófűtés esetén, valamint vizes helyiségekben is alkalmazható. Falra és padlóra, valamint teraszra és erkélyre is használható.

Kiszerelés:

25 kg-os papírzsák:

Fagymentes, hűvös és száraz helyen, fa raklapon, jól lezárt eredeti, bontatlan csomagolásban, kb. 12 hónapig.

Bedolgozás

Javasolt szerszám:

Lassú fordulatszámú, elektromos keverő, megfelelő méretű tiszta keverőedény, kőműves kanál, keménygumi
fugázó, fugamosó szivacs, vizes edény. A munkavégzés után a szerszámokat vízzel rögtön meg kell tisztítani.

Keverés:

Egy tiszta keverőedénybe a kimért vízmennyiséghez adagoljuk az anyagot és egy lassú fordulatszámon működő keverővel csomómentesre és homogénre keverjük. Keverési idő kb. 2 perc. Kb. 2 perc pihentetésiidő után az anyagot még egyszer átkeverjük kb. 1 percig. Az előírttól eltérő, túl sok keverővíz hozzáadása a végszilárdság jelentős csökkenéséhez és színproblémákhoz, foltosodáshoz vezet.

Feldolgozás:

Az anyagot a kemény fugázógumival a fugairányra átlósan húzva dolgozzuk be a fugákba. A kerámiaburkolat típusától függően kb. 5-15 perc (erősen nedvszívó-alacsony nedvszívóképességű burkolatok) után tiszta vízzel és puha mosószivaccsal mossuk át a felületet. Száradás után megmaradt cementfilm réteget még egyszer tiszta vízzel tisztára mossuk le. A felületet a fugázás után kb. 24 óráig a mechanikai terheléstől védeni kell. (Ez idő alatt ne lépjen rá!) A fugaanyag foltosodásának elkerülése érdekében, a fugázás előtt a ragasztó- ill. ágyazóhabarcs kiszáradását meg kell várni és a fugákból egyenletesen, mindenhol ki kell kaparni.

Figyelem:
 • A fugázás megkezdése előtt a helyszínen mindig próbafelhordást kell végezni az esetlegesen előforduló színhibák elkerülése miatt, illetve meggyőződhetünk a mosás eredményéről és ezáltal elkerülhető a lap foltosodása pl. durva, máz nélküli, porózus kerámiaburkolatok esetén.
 • Színazonosság csak egy charge-számonbelül garantálható!
 • A fugázóanyag felhordása előtt az erősen nedvszívó kerámiaburkolatok esetén a fugákat enyhén be kell nedvesíteni (ne maradjon víz a fugában).
 • A fugázóanyag foltosodásának elkerülése érdekében, a fugázás előtt a ragasztó- ill. ágyazóhabarcs kiszáradását meg kell várni és a fugákból egyenletesen, mindenhol ki kell kaparni.
 • A különböző fugamélységek és a különböző szívóképesség, valamint a fugázóanyag bekeverésekor az eltérő vízmennyiségek más-más színárnyalatot eredményeznek.
 • A pihentetési idő elhagyása a szilárdságot csökkenti.
 • A kötésnek indult fugázóanyaghoz nem szabad vizet hozzáadni és ismét összekeverni.
 • Adalékszerek és más egyéb anyagok hozzáadása tilos!

 

 • Tisztításkor a mosószivacsot gyakran kell öblíteni, jól ki kell csavarni, és gondoskodni kell mosóvíz rendszeres tisztaságáról.
 • A vízzel bőségesen telített (nem megfelelően kicsavart) mosószivaccsal történő többszöri átmosás, illetve a bedolgozott fugázóanyag korai tisztítása a fugázóanyag színproblémájához vezet.
 • A frissen felhordott anyag gyors, hirtelen kiszáradását meg kell akadályozni, illetve a közvetlen napsugárzástól, esőtől, fagytól védeni kell.
 • A frissen elkészült fugázóanyagot védeni kell a további munkálatok pl. festés által okozott sérülésektől és a szennyeződésektől, melyek a fugázó minőségét, valamint az optikai és esztétikai hatást is befolyásolják.
 • Amennyiben a felület lefedésre kerül pl. fólia, akkor biztosítani kell a rendszeres légcserét, mert fugázóanyagból felszálló pára a fólián lecsapódik, majd a fugára visszajutva annak szilárdságának csökkenéséhez és elszíneződéséhez vezet.
 • A felület tisztítása az első hetekben csak tiszta, normál hőmérsékletű vízzel lehetséges, a vegyszeres tisztítás a fugázóanyag elszíneződését okozza. Dilatációknál dilatációs profilt vagy Murexin rugalmas tömítőanyagokat, pl. SIL 60 Szaniter szilikont, vagy SIL 65 Profi Szaniter szilikont kell alkalmazni.
 • A megadott műszaki adatokat befolyásolja a magas páratartalom, az alacsony hőmérséklet, a nem szívóképes alapfelület és az előírttól eltérő vízmennyiség a bekeveréskor.

 

Anyagszükséglet
kb. 0,2 – 0,9 kg/m²csempe és fugamérettől függően

Szín
lásd a műszaki adatlap függelékében

                       

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház​

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

MARADT MÉG KÉRDÉSED? ÍRJ ÉS SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL!

Add meg az űrlapon a neved, az email címed, majd fogalmazd meg a kérdéseid és hamarosan válaszolunk.
Kérlek, az üzenetben a termék típusát/kiszerelését is tüntesd fel, így gyorsabb és pontosabb választ fogsz kapni.