MUREXIN KMG 20 Optimál flexibilis ragasztóhabarcs

4.549 Ft 27% Áfa-t tartalmaz

Fokozott követelményű cementtartalmú habarcs, poralakú, élelmiszerbarát, víz- és fagyálló, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, csökkentett lecsúszású, meghosszabbított nyitott idejű, vékonyágyazású flexibilis ragasztóhabarcs.
25kg/zsák kiszerelés.

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: Murexin KMG 15-1020 Kategória: Címke:

Leírás

MUREXIN KMG 20 Optimál flexibilis ragasztóhabarcs
  • kül- és beltérben
  • greslapokhoz is
  • padló- és falfűtésre

 

MUREXIN KMG 20 Optimál flexibilis ragasztóhabarcs egy fokozott követelményű cementtartalmú habarcs, poralakú, élelmiszerbarát, víz- és fagyálló, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, csökkentett lecsúszású, meghosszabbított nyitott idejű, vékonyágyazású flexibilis ragasztóhabarcs. Az EN 12004 minőségi követelmény szerint C2 TE. Alkalmas beltérben és fedett kültérben, ahol jelentős, közvetlen hőterhelés (hőmérsékletingadozás) nem lép fel, kis- és közepes méretű (max. 900 cm²), kerámia csempék, burkolólapok, greslapok, kerámia mozaikok, klinker- és hasított lapok ragasztására az építőiparban szokásos ásványi alapfelületekre falon és aljzaton, valamint padló- és falfűtésre is.

Javasolt szerszám:

Lassú fordulatszámú, elektromos keverő, megfelelő méretű, tiszta keverőedény, kőműves kanál, fogazott glettvas, szivacs. A glettvas fogazatát a burkolólapnak és az alapfelületnek megfelelően kell kiválasztani.

Keverés:

Egy tiszta keverőedénybe a kimért vízmennyiséghez adagoljuk az anyagot, és egy lassú fordulatszámon működő keverővel homogénre és csomómentesre keverjük (keverési idő kb. 3 perc). Az anyagot a megadott keverési arányban/adagolásban kell bekeverni, illetve kell hozzáadni. A részmennyiségeknél egy mérleg vagy egy mérővödör használata szükséges. Keverési arány: kb. 8 liter víz (megfelel kb. 0,32 l/kg) minden 25 kg Murexin KMG 20 Optimál flexibilis ragasztóhabarcshoz.

Feldolgozás:

A frissen bekevert ragasztóhabarcsot két munkafolyamatban kell a már megfelelően előkészített alapfelületre felhúzni. Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, majd a második munkafolyamatban a még nedves kontakt rétegre a 45 – 60° -ban megdöntött fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a ragasztóhabarcsot. A burkolólapokat a ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. A ragasztós éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. Az előírt ragaszthatósági időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott ragasztóhabarcsot és pótoljuk újjal. A lapok beágyazódásának mértéke beltérben legalább 65 %-os, kültérben legalább 90 %-os legyen. Kültérben, fagyveszélyes felületeknél, 30×30 cm-es lapoknál, nagy forgalomnak kitett felületeknél, valamint padló- és falfűtésnél a teljesen üregmentes burkolatragasztás és a jobb felfekvés
érdekében a burkolólapok hátlapját is kenjük meg ragasztóval (min. 90 % beágyazódás), azaz kétoldali ragasztókenés szükséges (Buttering-Floating). Kültérben a burkolatot min. 2 %-os lejtéssel kell kialakítani.

Utókezelés:

A frissen felhordott anyag gyors, hirtelen kiszáradását meg kell akadályozni. A fugázási munkálatokat a ragasztóhabarcs kiszáradása után lehet elkezdeni. Az alapfelület és a levegő hőmérsékletétől függően az elkészült burkolatot kb. 24-48 óráig védjük a mechanikai terheléstől. (Ez idő alatt ne lépjen rá!) Hőmérséklettől függően az elkészült burkolatot csapadéktól legalább 24 órán, a fagytól legalább 5 napon keresztül takarással védeni kell (szellőztetésre figyelni!).

Tisztítás:

Friss állapotban vízzel, kikeményedve csak mechanikusan.

Figyelem:

A bőrösödést előidézi pl. a magas hőmérséklet, közvetlen, erős napsugárzás, az alapfelület magas szívóképessége, szél. Ezért a felhordott ragasztóanyagot folyamatosan ellenőrizni kell a bőrösödés elkerülése miatt! A bebőrösödött ragasztó benedvesítése tilos! Bőrösödés esetén szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal! A frissen elkészült ragasztóanyagot védeni kell a további munkálatok pl. festés által okozott sérülésektől és a szennyeződésektől. Amennyiben a felület lefedésre kerül pl. fólia, akkor biztosítani kell a rendszeres légcserét, mert ragasztóanyagból felszálló pára a fólián lecsapódik, majd visszajutva annak szilárdságának csökkenéséhez és a továbbiakban a fugázó elszíneződéséhez vezet.

Anyagszükséglet
kb. 3 – 5 kg/m², a burkolólap típusától és hátlapjától függően

Szín
szürke

BIZTONSÁGOS FIZETÉS

Az oldalunk SSL titkosítást használ, így a fizetés során az adataid biztonságban vannak. Webáruházunkban online bankkártyás fizetéssel (a Paylike biztonságos felületén), banki átutalással vagy utánvéttel lehetséges a vásárlás.

MEGBÍZHATÓ MAGYAR WEBSHOP

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Ha további kérdése van vagy segítségre lenne szüksége kérem hívjon az alábbi telefonszámon:  +36 70 279 09 40

vagy írjon emailt az alábbi címre: info(kukac)mindenamiparketta.hu

MŰSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

További információk

Tömeg 25 kg
Méretek 11 × 27 × 55 cm

Érdekelhetnek még…

  • MUREXIN KMG 15 Normál ragasztóhabarcs

    Cementbázisú, por alakú, élelmiszerbarát, víz-, és fagyálló, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, vékonyágyazású ragasztóhabarcs burkolat ragasztásához.<...

    3.929 Ft 27% Áfa-t tartalmaz