MUREXIN KPF 35 Profiflex ragasztóhabarcs

Fokozott követelményű cementtartalmú habarcs, poralakú, élelmiszerbarát, víz- és fagyálló, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, csökkentett lecsúszású, meghosszabbított nyitott idejű, flexibilis ragasztóhabarcs.
25/zsák kiszerelés.

Ingyenes szállítás 150 000 Ft felett

6.980 Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t.

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: 9802 Kategória: Címke:

Termékleírás:

MUREXIN KPF 35 Profiflex ragasztóhabarcs

 • hosszú nyitott idő
 • nagy állékonyság
 • flexibilis
 • csempét csempére történő ragasztásához

 

MUREXIN KPF 35 Profiflex ragasztóhabarcs, egy fokozott követelményű cementtartalmú habarcs, poralakú, élelmiszerbarát, víz- és fagyálló, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, csökkentett lecsúszású, meghosszabbított nyitott idejű, flexibilis ragasztóhabarcs. Alkalmas az építőiparban szokásos ásványi alapfelületekre falon és aljzaton, kül- és beltérben, kerámia csempék, burkolólapok, greslapok, kerámia mozaikok, műkövek, klinker-, hasított lapok és csempét csempére történő ragasztásához, valamint Murexin kül- és beltéri kenhető vízszigetelésekre, illetve nagy mechanikai- és hőterhelésű felületeknél is (pl. teraszok, erkélyek, padló-, falfűtés). Max. 10 mm-es rétegvastagságának köszönhetően különösen javasolt beltérben nagyformátumú lapokhoz, valamint nagy igénybevételnek kitett felületekhez pl. bevásárlóközpontok, áruházak, lépcsőházak. Az EN 12004 minőségi követelmény szerint C2TE.

 

Javasolt szerszám:

Lassú fordulatú elektromos keverőgép, megfelelő méretű tiszta keverőedény, kőműves kanál, glettvas, szivacs. A fogazott glettvas fogazatmérete a burkolatnak megfelelő legyen.

Keverés:

Egy tiszta keverőedénybe a kimért vízmennyiséghez adagoljuk az anyagot, és egy lassú fordulatszámon működő keverővel homogénre és csomómentesre keverjük (keverési idő: kb. 3 perc). Az anyagot a megadott keverési arányban/adagolásban kell bekeverni, illetve kell hozzáadni. A részmennyiségeknél egy mérleg vagy egy mérővödör használata szükséges.Keverési arány: kb. 8,0 liter víz (megfelel kb. 0,32 l/kg) minden 25 kg Murexin KPF 35 Profiflex ragasztóhabarcshoz.

Feldolgozás:

 • -A frissen bekevert ragasztóhabarcsot két munkafolyamatban kell a már megfelelően előkészített alapfelületre felhúzni.
 • -Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, majd a második munkafolyamatban a még nedves kontakt rétegre a 45 – 60° -ban megdöntött fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a ragasztóhabarcsot.
 • -A burkolólapokat a ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el.
 • -A ragasztós éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg.
 • -Az előírt ragaszthatósági időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott ragasztóhabarcsot és pótoljuk újjal.
 • -A lapok beágyazódásának mértéke beltérben legalább 65 %-os, kültérben legalább 90 %-os legyen.

Kültérben, fagyveszélyes felületeknél, 30×30 cm-nél nagyobb lapoknál, nagy forgalomnak kitett felületeknél, valamint padló- és falfűtésnél, nagy terhelésnek (hő-, víz-, mechanikai-) kitett felületeknél a teljesen üregmentes burkolatragasztás és a jobb felfekvés érdekében a burkolólapok hátlapját is kenjük meg ragasztóval (min. 90 % beágyazódás), azaz kétoldali ragasztókenés szükséges (Buttering-Floating). Kültérben a burkolatot min. 2 %-os lejtéssel kell kialakítani.

Utókezelés:

A frissen felhordott anyag gyors, hirtelen kiszáradását meg kell akadályozni. A fugázási munkálatokat a ragasztóhabarcs kiszáradása után lehet elkezdeni. Az alapfelület és a levegő hőmérsékletétől függően az elkészült burkolatot kb. 24-48 óráig védjük a mechanikai terheléstől. (Ez idő alatt ne lépjen rá!) Hőmérséklettől függően az elkészült burkolatot csapadéktól legalább 24 órán, a fagytól legalább 5 napon keresztül takarással védeni kell (szellőztetésre figyelni!).

Tisztítás:

Friss állapotban vízzel, kikeményedve csak mechanikusan.

Figyelem:

 • -Optimális feldolgozási hőmérséklet: +15 – +25°C. Az optimális páratartalom 40%-60%.
 • -Az optimálisnál alacsonyabb hőmérséklet, magasabb páratartalom, nagyobb rétegvastagság, és a nem szívóképes alapfelület meghosszabbítja a száradási, kötési és kikeményedési időt, míg a magasabb hőmérséklet, alacsonyabb páratartalom és a szívóképes alapfelület lecsökkenti a száradási, kötési és kikeményedési időt!
 • -A frissen felhordott anyag gyors, hirtelen kiszáradását meg kell akadályozni (pl. huzat), illetve a közvetlen napsugárzástól, széltől, esőtől, fagytól védeni kell.
 • -Közvetlen napsugárzásnak kitett felületeken a ragasztási idő lerövidül. A kötésnek indult ragasztóhoz nem szabad vizet vagy por alakú újabb ragasztót hozzáadni és ismét összekeverni.
 • -Ahhoz, hogy az anyag tulajdonságai ne változzanak, bármilyen más, idegen anyag hozzáadása tilos! Az előírt ragaszthatósági időt be kell tartani!
 • -A bőrösödést előidézi pl. a magas hőmérséklet, közvetlen, erős napsugárzás, az alapfelület magas szívóképessége, szél. Ezért a felhordott ragasztóanyagot folyamatosan ellenőrizni kell a bőrösödés elkerülése miatt! A bebőrösödött ragasztó benedvesítése tilos!
 • -Bőrösödés esetén szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal!
 • -A feldolgozás és a kikeményedés alatt a padlófűtés ne működjön. Csak megfelelő épületszerkezeti vízszigeteléssel ellátott felületekre hordható fel.

 

Amennyiben az alapfelületben (pl. beton, aljzatkiegyenlítő, alapvakolat) nedvesség van, vagy a hátoldali (ellenoldali) nedvesedés nincs megszüntetve, akkor a felszálló nedvesség hatására a ragasztó és a fugázó felületén fehéres kivirágzás jelenik meg. Az alapfelület maradék nedvességtartalma CM nedvességmérő készülékkel: Beltérben: Cementesztrich esetén max. 2,5 CM %, fűtött cementesztrichnél max. 2,0 CM %. Kalcium-szulfát (gipsz) esztrich esetén max. 0,6 CM %, fűtött kalcium-szulfát (gipsz) esztrichnél max. 0,3 CM %. Kültérben: Cementesztrich esetén max. 4,0 CM %. Abban az esetben, ha a maradék nedvességtartalom mértéke meghaladja a fenti határértéket, akkor várakozni kell addig, míg annak mértéke eléri a következő réteg felhordásához megengedett küszöbértéket vagy speciális Murexin párazáró anyagot kell felhordani. A frissen elkészült ragasztóanyagot védeni kell a további munkálatok pl. festés által okozott

Anyagszükséglet

kb. 3 kg/m², a burkolólap típusától, hátlapjától, az alapfelülettől és a fogazott glettvastól függően

Szín
szürke

További információk

Tömeg 25 kg
Méretek 11 × 27 × 55 cm

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház​

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

MARADT MÉG KÉRDÉSED? ÍRJ ÉS SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL!

Add meg az űrlapon a neved, az email címed, majd fogalmazd meg a kérdéseid és hamarosan válaszolunk.
Kérlek, az üzenetben a termék típusát/kiszerelését is tüntesd fel, így gyorsabb és pontosabb választ fogsz kapni.