MUREXIN Lewell PR 330 Profi aljzatkiegyenlítő

Poralakú, cement- és műgyantadiszperzió tartalmú, szálerősített, feszültségmentes, hidraulikus kötésű önterülő aljzatkiegyenlítő. Sokoldalúan használható, beltéri sima felületek készítéséhez hideg- és melegburkolatok ragasztása, kimondottan fa padlók (parketták) ragasztása előtt is 3-30 mm rétegvastagságig.

Ingyenes szállítás 150 000 Ft felett

9.380 Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t.

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: MUREXIN Lewell PR 330 -61031 Kategória: Címke:

Termékleírás:

MUREXIN Lewell PR 330 Profi aljzatkiegyenlítő
 • 3-30 mm rétegvastagságig, gyorskötésű
 • nagyon jól csiszolható, szálerősített
 • feszültségmentes, jól önterülő-képességű
 • magas szilárdságú, ragasztott parkettákhoz is

 

MUREXIN Lewell PR 330 Profi aljzatkiegyenlítő egy poralakú, cement- és műgyantadiszperzió tartalmú, szálerősített, feszültségmentes, hidraulikus kötésű önterülő aljzatkiegyenlítő. Sokoldalúan használható, beltéri sima felületek készítéséhez hideg- és melegburkolatok ragasztása, kimondottan fa padlók (parketták) ragasztása előtt is 3-30 mm rétegvastagságig. Járható: kb. 2 óra után, burkolható: kb. 18-48 óra után. Különösen alkalmazható extrém egyenetlenségek kiegyenlítésére, nagy felületek szintkiegyenlítésére, valamint kritikus alapfelületekre, illetve magas szilárdsági értékeinek köszönhetően ajánlott magasabb igénybevételnek kitett felületeknél is. Alkalmas padlófűtésnél és görgősszék terhelésnél. EN13813 szerint CT-C30-F6

Javasolt szerszám:

Lassú fordulatszámú, elektromos keverő, megfelelő méretű és tiszta keverőedény, aljzatsimító, esztrichsimító, glettvas, rákel, tüskéshenger, szögescipő.

Keverés:

Egy tiszta keverőedénybe a kimért vízmennyiséghez adagoljuk az anyagot, és egy lassú fordulatszámon működő keverővel homogénre és csomómentesre keverjük (keverési idő: kb. 3 perc). Az anyagot a megadott keverési arányban/adagolásban kell bekeverni, illetve kell hozzáadni. A részmennyiségeknél egy mérleg vagy egy mérővödör használata szükséges. Az előírt vízmennyiség a konzisztencia javításához zsákonként (25 kg) zükség esetén max. 1-2 dl vízzel korrigálható. Túl sok keverővíz hozzáadása a végszilárdság csökkenéséhez és a rákerülő következő réteg nem megfelelő tapadásához vezet.
Keverési arány: kb. 5,5 liter víz (megfelel kb. 0,22 l/kg) 25 kg Murexin Lewell PR 330

Feldolgozás:

A frissen bekevert anyagot a már megfelelően előkészített alapfelületre egy rétegben, a kívánt rétegvastagságban (3–30 mm) egy munkamenetben kell a megfelelően előkészített alapfelületre önteni és
esztrichsimító, vagy rákel segítségével egyenletesen elteríteni. Tüskéshenger használata szükséges.

Utókezelés:

A frissen felhordott anyag gyors, hirtelen kiszáradását meg kell akadályozni. A burkolási munkálatokat az aljzatkiegyenlítő kiszáradása után lehet elkezdeni.

Tisztítás:
Friss állapotban vízzel, kikeményedve csak mechanikusan!

Megfelelő alapfelületek:

 • Alkalmas: az építőiparban szokásos ásványi alapfelületekre.
 • Nem alkalmazható: fémre, műanyagra, illetve kültérben és fagyveszélyes helyeken.
 • Az alapfelületnek tisztának, száraznak, fagymentesnek, szilárdnak, teherbírónak, alaktartónak, valamint por-, szennyeződés-, olaj, zsír, leválasztószer- és laza részektől mentesnek kell lennie, és feleljen meg az érvényben lévő előírásoknak.

Előkészítés:

A gyengén tapadó régi ragasztómaradványokat el kell távolítani. A nem megfelelő szilárdsággal rendelkező rétegeket (pl. cementtej, laza cementmaradványok; gyenge, puha, vékony kalcium-szulfát réteg) a felhordás előtt el kell távolítani pl. csiszolással, marással, golyószórással, majd portalanítás szükséges. Az alapfelületet a megfelelő mechanikai eljárásokkal elő kell készíteni, majd portalanítani kell.

 • Kalcium-szulfát (gipsz) kötőanyagú esztrich esetén a felhordás után kb. 7-10 nap között történhet a csiszolásuk addig, amíg az adalékszemcsék nem látszanak.
 • Nedvszívó (pl.: beton, esztrich), porózus alapfelületek esetén Murexin LF 1 Mélyalapozóval, vagy Murexin D1 Alapozóval max. 1:3 arányban vízzel hígítva, vagy Murexin D7 Alapozóval elő kell kezelni.
 • Nem nedvszívó felületeknél (pl.: meglévő kerámiaburkolat), és fa felületeknél Murexin D4 Tapadóhíd Rapid használata szükséges.
 • Kalcium-szulfát (gipsz) kötőanyagú esztrich esetén Murexin LF 1 Mélyalapozóval vagy Murexin D7 Alapozóval, illetve páraáteresztő burkolatoknál Murexin D1 Alapozóval elő kell kezelni. Kalcium-szulfát (gipsz) kötőanyagú esztrichnél az alapozóknak minden esetben meg kell száradniuk (kb. 12 óra, Murexin D1 Alapozó esetén kb. 24-48 óra).
 • Régi, stabil ragasztómaradványos felületekre a Murexin KK 4 Neopren tapadóhídat kell felhordani két rétegben Murexin Kvarchomok (0,8-1,2 mm) beszórással (kb. 3,5 kg/m2), vagya Murexin DX 9 Speciális alapozót.
 • A stabil, erősen tapadó régi PVC burkolatokra a Murexin DX 9 Speciál alapozó szükséges.
Amennyiben az alapfelület erősen szívóképes, akkor az alapozást meg kell ismételni. A nagyon sima, tömör, „tükrös” alapfelületeknél a felületet érdesíteni kell pl. marással. Nem megfelelő
szilárdsággal rendelkező alapfelületeket el kell távolítani, vagy Murexin LF 1 Mélyalapozóval vagy Murexin Repol EP 1 Epoxi impregnálóval meg kell erősíteni. Az Epoxi impregnálóval történő megerősítés után kb. 48 óra elteltével Murexin EP 70 BM Többcélú epoxigyanta felhordása szükséges Murexin Kvarchomok (0,4-1,0 mm) beszórással (kb. 3,5 kg/m2). Az esztrich- és betonfelületek repedéseinek erőzáró kötéséhez alkalmazható a Murexin EP 70 BM Epoxigyanta, Murexin 2K HOCO 24 Kiöntőgyanta, vagy a Murexin 2K SI 60 Kiöntőgyanta a Murexin HOCO 57 Esztrich kapoccsal. A gyantával kitöltött fugák, varratok tetejét még friss állapotban Murexin Kvarchomokkal (0,4-1,0 mm) kell beszórni. Az alapfelületben lévő lyukak, mélyebb egyenetlenségek kitöltéséhez cementtartalmú anyagok esetén a Murexin SF 80 Kitöltő- és javítóanyagot (max. 50 mm-ig) kell használni. Kalcium-szulfát (gipsz) tartalmú, valamint magnezitesztrich felületeknél a Murexin CA 85 Kitöltő- és javítóanyagot (max. 50 mm-ig) kell használni. Az alapfelület maradék nedvességtartamát ellenőrizni kell CM nedvességmérő készülékkel.

Anyagszükséglet
kb. 1,6 kg/m²/mm

További információk

Tömeg 25 kg
Méretek 11 × 27 × 55 cm

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház​

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

MARADT MÉG KÉRDÉSED? ÍRJ ÉS SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL!

Add meg az űrlapon a neved, az email címed, majd fogalmazd meg a kérdéseid és hamarosan válaszolunk.
Kérlek, az üzenetben a termék típusát/kiszerelését is tüntesd fel, így gyorsabb és pontosabb választ fogsz kapni.