MUREXIN Lewell SP 330 Speciál aljzatkiegyenlítő

Gyárilag előkevert, poralakú, speciális kötőanyagú és műgyanta-diszperzió tartalmú, feszültségmentes, hidraulikus kötésű önterülő aljzatkiegyenlítő kézi és gépi feldolgozásra. Beltéri, száraz helyiségek sima felületeinek készítéséhez hidegburkolatok ragasztása és melegburkolatok fektetése előtt 3-30 mm rétegvastagságig.

Ingyenes szállítás 150 000 Ft felett

5.846 Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t.

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: MUREXIN Lewell SP 330-61060 Kategória: Címke:

Termékleírás:

MUREXIN Lewell SP 330 Speciál aljzatkiegyenlítő

 • kimagasló önterülő-képesség
 • 3-30 mm rétegvastagságig
 • nagyon jól csiszolható
 • feszültségmentes, kritikus alapfelületekre
 • MUREXIN Lewell SP 330 Speciál aljzatkiegyenlítő egy gyárilag előkevert, poralakú, speciális kötőanyagú és műgyanta-diszperzió tartalmú, feszültségmentes, hidraulikus kötésű önterülő aljzatkiegyenlítő kézi és gépi feldolgozásra. Beltéri, száraz helyiségek sima felületeinek készítéséhez hidegburkolatok ragasztása és melegburkolatok fektetése előtt 3-30 mm rétegvastagságig. Különösen alkalmazható nagyobb egyenetlenségek kiegyenlítésére és nagy felületek szintkiegyenlítésére is. Kimagasló önterülő-képességgel rendelkezik, valamint feszültségmentessége miatt kritikus alapfelületek esetén is alkalmazható. Alkalmas padlófűtésnél. Üzemi vízterhelés esetén kenhető vízszigetelés használata szükséges. EN13813 szerint CA-C20-F5.

Javasolt szerszám:

Lassú fordulatszámú elektromos keverő, megfelelő méretű, tiszta keverőedény, aljzatsimító, esztrichsimító, glettvas, rákel, tüskéshenger, szögescipő.

Keverés:

Egy tiszta keverőedénybe a kimért vízmennyiséghez adagoljuk az anyagot, és egy lassú fordulatszámon működő keverővel homogénre és csomómentesre keverjük (keverési idő: 3 perc). Az anyagot a megadott keverési arányban/adagolásban kell bekeverni, illetve kell hozzáadni. A részmennyiségeknél egy mérleg vagy egy mérővödör használata szükséges. Az előírt vízmennyiség a konzisztencia javításához zsákonként (25 kg) szükség esetén max. 1-2 dl vízzel korrigálható. Túl sok keverővíz hozzáadása a végszilárdság csökkenéséhez és a rákerülő következő réteg nem megfelelő tapadásához vezet.Keverési arány: kb. 5,5 liter víz (megfelel kb. 0,22 l/kg) 25 kg Murexin Lewell SP 330 Speciál aljzatkiegyenlítő.

Feldolgozás:

A frissen bekevert anyagot a már megfelelően előkészített alapfelületre egy rétegben, a kívánt rétegvastagságban (3–30 mm) egy munkamenetben kell a megfelelően előkészített alapfelületre önteni és
esztrichsimító, vagy rákel segítségével egyenletesen elteríteni. Tüskéshenger használata szükséges.

Utókezelés:

A frissen felhordott anyag gyors, hirtelen kiszáradását meg kell akadályozni. A burkolási munkálatokat az aljzatkiegyenlítő kiszáradása után lehet elkezdeni.

Tisztítás:

Friss állapotban vízzel, kikeményedve csak mechanikusan.

Figyelem:
 • Csak megfelelő épületszerkezeti vízszigeteléssel ellátott felületekre hordható fel.
 • Az alapfelület maradék nedvességtartalma CM nedvességmérő készükkel: Cementesztrich esetén max 2,0 CM %, fűtött
  cementesztrichnél max. 1,8 CM %. Kalcium-szulfát (gipsz) esztrich esetén max. 0,6 CM %, fűtött kalciumszulfát (gipsz) esztrichnél max. 0,3 CM %. Abban az esetben, ha a maradék nedvességtartalom mértéke meghaladja a fenti határértéket, akkor várakozni kell addig, míg annak mértéke eléri a következő réteg felhordásához megengedett küszöbértéket. A maradék nedvességtartalom lezárásához alkalmazni lehet a nem fűtött felületeknél a Murexin PU 5 Expressz alapozót kvarchomok beszórással max. 3,5-4 CM %-ig, vagy Murexin X-Bond MS-A53 Speciális alapozót kvarchomok beszórással max. 6 CM %-ig, illetve a Murexin 2K EP 170 Nedvességzáró epoxy gyantát kvarchomok beszórással max. 7 CM %-ig.
 • A nedvesség lezárásához alkalmazott Murexin PU 5 Expressz alapozót és a Murexin 2K EP 170 Nedvességzáró epoxigyantát mindig két munkafolyamatban kell felhordani, a rétegek között megfelelő száradási idők betartásával. Magnezitesztricheknél és kalcium-szulfát (gipsz) esztricheknél nedvességzáró anyagok használata nem megengedett, mert az esztrich károsodik.
Az aljzatkiegyenlítő önálló rétegként nem használható, mindig burkolattal kell ellátni, mert különben az aljzatkiegyenlítő károsodik. Gépi feldolgozásnál utókeverő használata szükséges. Amennyiben az alapfelület miatt kétségek merülnek fel, mintafelület készítése javasolt. A szomszédos épületrészeket megfelelően védeni kell pl. takarással. A kötésnek indult aljzatkiegyenlítőhöz nem szabad vizet vagy poralakú újabb aljzatkiegyenlítőt hozzáadni és ismét összekeverni. Ahhoz, hogy az anyag tulajdonságai ne változzanak, semmilyen más, idegen anyag hozzáadása nem megengedett!
 • A frissen felhordott anyag gyors, hirtelen kiszáradását meg kell akadályozni (pl. huzat), illetve a közvetlen napsugárzástól, széltől, esőtől, fagytól védeni kell.
 • Alapfelületekkel, dilatációkkal, padlófűtésnél a felfűtéssel kapcsolatos előírásokat figyelembe kell venni pl. Kerámiaburkolatok kialakításának műszaki irányelve!
 • Speciális termék! Felhasználása csak műszakilag képzett szakembereknek ajánlott!
 • A feldolgozás és a száradás alatt az alapos szellőztetésről gondoskodni kell. A termék feldolgozása alatt az evést, ivást és a dohányzást kerülni kell.
 • Ne engedjük bele a csatornahálózatba, vagy a talajba. Csak a kiürített edényt lehet újrahasznosítani. A megkötött szilárd anyag maradéka építési hulladékként kezelendő.
 • Védőkesztyű használata kötelező. Használjon védőszemüveget.
 • Ha az aljzatkiegyenlítő vagy a ragasztó vagy a burkolóanyag a szembe kerül, azonnal bő vízzel ki kell öblíteni, és a szemorvost fel kell keresni.
 • Viseljen hosszú nadrágot. Kerülje az aljzatkiegyenlítő vagy a ragasztó vagy a burkolóanyag bőrrel történő hosszabb érintkezését.
 • Az érintett bőrfelületet azonnal alaposan meg kell tisztítani vízzel.
 • Minél hosszabban érintkezett a bőr a friss aljzatkiegyenlítővel vagy ragasztóval vagy burkolóanyaggal, annál nagyobb a veszélye a komoly bőrkárosodásnak.
 • Gyermekeket a friss aljzatkiegyenlítőtől, ragasztótól és burkolóanyagtól távol kell tartani.
 • Felhasználás előtt olvassa el a részletes információkat tartalmazó műszaki- és biztonsági adatlapot, valamint tartsa be az abban szereplő utasításokat!
 • Gyermekektől elzárva és élelmiszerektől távol kell tartani!

Anyagszükséglet
kb. 1,6 kg/m²/mm

BIZTONSÁGOS FIZETÉS

Az oldalunk SSL titkosítást használ, így a fizetés során az adataid biztonságban vannak. Webáruházunkban online bankkártyás fizetéssel (a Paylike biztonságos felületén), banki átutalással vagy utánvéttel lehetséges a vásárlás.

MEGBÍZHATÓ MAGYAR WEBSHOP

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Ha további kérdése van vagy segítségre lenne szüksége kérem hívjon az alábbi telefonszámon:  +36 70 279 09 40

vagy írjon emailt az alábbi címre: info(kukac)mindenamiparketta.hu

További információk

Tömeg 25 kg
Méretek 11 × 27 × 55 cm

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház​

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

MARADT MÉG KÉRDÉSED? ÍRJ ÉS SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL!

Add meg az űrlapon a neved, az email címed, majd fogalmazd meg a kérdéseid és hamarosan válaszolunk.
Kérlek, az üzenetben a termék típusát/kiszerelését is tüntesd fel, így gyorsabb és pontosabb választ fogsz kapni.