MUREXIN LF 300 Speciális PVC LVT CV ragasztó

MUREXIN LF 300 Speciális PVC LVT CV ragasztó oldószermentes, gyenge szagú, kiváló minőségű műgyanta-diszperziós ragasztó.

Ingyenes szállítás 150 000 Ft felett

38.395 Ft86.817 Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t.

Termékleírás:

MUREXIN LF 300 Speciális PVC LVT CV ragasztó

 • nagy ragasztóerő
 • burkolatot-burkolatra történő ragasztáshoz
 • különböző burkolatok ragasztásához
 • rugalmas ragasztó

 

MUREXIN LF 300 Speciális PVC LVT CV ragasztó egy oldószermentes, gyenge szagú, kiváló minőségű műgyanta-diszperziós ragasztó csak beltéri felhasználásra, elasztikus és textil burkolatok ragasztására, mint pl: PVC , LVT , CV burkolatokhoz tekercsben és lapokban , habalátétes PVC burkolatok, valamint latex-, PVC- és PUhabhátoldalú textilburkolatok ragasztására. Gyors kezdeti tapadás és tartós ragasztás. Alkalmas elasztikus burkolatok ragasztásához nem szívó alapfelületekre. Alkalmas padlófűtésnél és görgősszék terhelésnél.

Javasolt szerszám:

A1, A2, B1 jelű fogazott glettvas

Feldolgozás:

A MUREXIN LF 300 Speciális ragasztót a megfelelő méretű fogazott glettvassal a teljes felületre egyenletesen fel kell hordani. A fogazat mérete függ a burkolattól és annak hátoldalától. A hőmérséklettől, a felhordott ragasztó mennyiségétől és az alapfelület szívóképességétől függ a szellőztetési idő mértéke. Ezután lehet a burkolatot a ragasztóágyba fektetni és erősen rásimítani. A széleket és a toldásokat rövid időn belül újra be kell simítani. A burkolatot feszültségmentesen és síkban kell fektetni, különben újra le kell simítani, vagy hengerelni, adott esetben lesúlyozni.

 • Nedveságyú ragasztóként történő alkalmazáskor:
  nagyon jó szívóképességű alapfelületnél a lapburkolatot azonnal, míg a tekercses burkolatot 10-20 perc szellőztetési idő után kell a ragasztóba fektetni.
 • Kötőágyas ragasztásként történő alkalmazáskor:
  a gyengén, illetve nem szívóképes felületnél – a hőmérséklettől függően- 30-40 perc szellőztetési időt kell tartani, míg a ragasztófilm áttetszővé nem válik, és ekkor lehet a burkolatot a ragasztóágyba fektetni.

Az illesztések marását és fugázását leghamarabb 24 óra múlva lehet elkezdeni. Székgörgő terhelésre ragasztás 72 óra után alkalmas.

Figyelem:
 • Az alapfelület hőmérséklete: > +15°C. Optimális feldolgozási hőmérséklet: +16 – +22°C. Az optimális páratartalom 40%-60%. Az optimálisnál alacsonyabb hőmérséklet és a magasabb páratartalom megnöveli, míg a magasabb hőmérséklet, az alacsonyabb páratartalom és a szívóképes alapfelület lecsökkenti a száradási időt!
 • A frissen felhordott anyag gyors, hirtelen kiszáradását meg kell akadályozni (pl. huzat), illetve a közvetlen napsugárzástól, széltől, esőtől, fagytól védeni kell!
 • Ahhoz, hogy az anyag tulajdonságai ne változzanak, semmilyen más, idegen anyag hozzáadása tilos!
 • Csak megfelelő vízszigeteléssel ellátott felületekre hordható fel. Az alapfelület maradék nedvességtartamát ellenőrizni kell CM nedvességmérő készükkel.
Az alapfelület maradék nedvességtartalma CM nedvességmérő készükkel:
 • Cementesztrich esetén max 2,0 CM %, fűtött cementesztrichnél max. 1,8 CM %. Abban az esetben, ha a maradék nedvességtartalom mértéke meghaladja a fenti határértéket, akkor várakozni kell addig, míg annak mértéke eléri a következő réteg felhordásához megengedett küszöbértéket.

A maradék nedvességtartalom lezárásához alkalmazni lehet a nem fűtött felületeknél a Murexin PU 5 Expressz alapozót kvarchomok beszórással max. 3,5-4 CM %-ig, vagy Murexin X-Bond MS-A53 Speciális alapozót kvarchomok beszórással max. 6 CM %-ig, illetve a Murexin 2K EP 170 Nedvességzáró epoxi gyantát kvarchomok beszórással max. 7 CM %-ig. A nedvesség lezárásához alkalmazott Murexin PU 5 Expressz alapozót és a Murexin 2K EP 170 Nedvességzáró epoxi gyantát mindig két munkafolyamatban kell felhordani, a rétegek közötti megfelelő száradási idők betartásával. A szomszédos épületrészeket megfelelően védeni kell pl. takarással. Próbafelület készítése javasolt. Kikeményedve már csak mechanikailag távolítható el!

Speciális termék! Felhasználása csak műszakilag képzett szakembereknek ajánlott!

Megfelelő alapfelületek:

Az építőiparban szokásos szívóképes alapfelületekre
Az alapfelületnek tisztának, száraznak, szívóképesnek, fagymentesnek, szilárdnak, teherbírónak, alaktartónak és portól, szennyeződésektől, olajtól, zsírtól, leválasztó anyagtól, laza részektől mentesnek kell lennie, és feleljen meg az érvényes általános, európai és nemzetközi normáknak, szabványoknak és előírásoknak.

Előkészítés:

Az alapfelület feleljen meg az érvényes előírásoknak, amennyiben szükséges alapozással és kiegyenlítéssel elő kell készíteni. Az előkészítés Murexin termékkel javasolt. A fektetendő burkolat és az alapfelület hőmérséklete közel azonos legyen. A gyengén tapadó régi ragasztómaradványokat el kell távolítani. A nem megfelelő szilárdsággal rendelkezőrétegeket  ( pl. cementtej, laza cementmaradványok )  a felhordás előtt el kell távolítani pl. csiszolással,
marással, majd portalanítás szükséges.

Anyagszükséglet:

kb. 200 – 400 g/m², alapfelülettől és a burkolat hátoldalától függően.

BIZTONSÁGOS FIZETÉS

Az oldalunk SSL titkosítást használ, így a fizetés során az adataid biztonságban vannak. Webáruházunkban online bankkártyás fizetéssel (a Paylike biztonságos felületén), banki átutalással vagy utánvéttel lehetséges a vásárlás.

MEGBÍZHATÓ MAGYAR WEBSHOP

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Ha további kérdése van vagy segítségre lenne szüksége kérem hívjon az alábbi telefonszámon:  +36 70 279 09 40

vagy írjon emailt az alábbi címre: info(kukac)mindenamiparketta.hu

További információk

Tömeg 10 kg
Méretek 24 × 18,5 × 31 cm
kiszerelés

12 kg, 30 kg

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház​

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

MARADT MÉG KÉRDÉSED? ÍRJ ÉS SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL!

Add meg az űrlapon a neved, az email címed, majd fogalmazd meg a kérdéseid és hamarosan válaszolunk.
Kérlek, az üzenetben a termék típusát/kiszerelését is tüntesd fel, így gyorsabb és pontosabb választ fogsz kapni.