MUREXIN M 88 Ultramatt Parkettalakk

Ultramatt, vizes, egykomponensű, PU-akrilbázisú parkettalakk, kitűnő ellenállóképeséggel és magas karc- és kopásállósággal.

Ingyenes szállítás 150 000 Ft felett

10.509 Ft95.479 Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t.
Cikkszám: N/A Kategória: Címke:

Termékleírás:

Murexin M 88 Ultramatt parkettalakk
  • tompamatt felület
  • magas kopásállóság
  • könnyen bedolgozható

 

Murexin M 88 Ultramatt parkettalakk, vizes egykomponensű, PU-akrilbázisú parkettalakk, kitűnő ellenállóképeséggel és magas karc- és kopásállósággal. Csak beltéri felhasználásra, tompamatt parkettafelületek kialakítására. Fényességi fok ~ 5. Igénybevételi osztály ÖNORM C 2354 szerint C. GIS-kód W2+

 

Anyagszükséglet
2 rétegben felhordva egy edény (10 liter) kb. 42 m²-re elegendő kb. 0,12 liter / m² / réteg hengerelve, kb. 0,03 liter / m² / réteg simítólemezzel

Javasolt szerszám:

Rozsdamentes simítólemez, lakkhenger. A szerszámok tisztítása a használat után közvetlenül tiszta vízzeltörténik.

Feldolgozás:

Használat előtt az edény tartalmát jól fel kell rázni, szűrni kell, majd a bevonatot hengerrel vagy simítólemezzel kell felhordani a megfelelően előkészített és alapozott alapfelületre. A mellékletben található a Murexin által javasolt rétegrendek a normál igénybevételeknek (pl. lakóhelyiségek), valamint az erős igénybevételeknek (pl. ipari helyiségek) kitett felületekre. Az utolsó lakkréteg felhordása előtt mindig közbenső finom csiszolás, majd portalanítás ajánlott. Ahhoz, hogy a túlszáradást kizárják, és a fa nedvességtartalma meghatározott szinten maradjon, ezért pl. a páratartalmat azonos szinten kell tartani. Ezért célszerű a kivitelezés építésvezetőjének figyelmét mindezekre felhívni, hogy ezen ismeretek birtokában a lehetőségek közül választhasson. Ez különösen a párnafára fektetett parketták (lengőpadlók) és az új dielen parketták esetében fontos.

A túlszáradás miatti fugaképződés nem a lakkra hibájára vezethető vissza.Amennyiben a fa padló nedvességtartalma később erősen a szabványos érték alá süllyed, fennáll a fugaképződés fokozott veszélye, amely természetes folyamat eredménye. Az AV 20 Aqua különleges alapozó használatával csökkenthetjük a túlszáradásból adódó oldal-összeragadás hatását.

TV 5 Parkettalakk száradás késleltető meghosszabbítja a parkettalakkok nyitott idejét és száradási fázisát, magas hőmérsékletnél vagy alacsony páratartalomnál. Biztosítja a parkettalakkok jobb feldolgozását.
Megakadályozza a lakkok túl gyors száradását (a hengerezés nyoma nem látszódik).

Utókezelés:

A lakkozott felület teljes terhelésre leghamarabb kb. 10 nap múlva alkalmas. Az első ápolás a lakkozás elkészülte után 2-3 nap között javasolt. Bútorok és egyéb nehéz berendezési tárgyak szállítása óvatosan, a padlót megfelelően védeni kell. A felületet megfelelően védeni kell. Szőnyeget lehetőleg a végső kikeményedés után helyezzünk el a lakkozott felületen. A lakkozott felület állapotának megőrzése és a hosszú élettartam érdekében javasoljuk a padló rendszeres tisztítását és ápolását a Murexin ápolószerekkel.

Figyelem:

A DIN 18356 szerinti ápolási előírások szerint, a garanciális kötelezettség csak abban az esetben áll fenn, ha a lakkgyártó által előírt ápolószer-rendszert használták a lakkozott felület ápolásához.

Megfelelő alapfelületek:

  • finomra csiszolt fa padló
  • nyers fa parketta
  • kész parketta

Az alapfelületnek száraznak, tisztának, por, szennyeződés, olaj, zsír, szilikon, levalásztószer, és viaszmaradvány mentesnek kell lennie. Az alapfelületnek a mindenkor érvényes szabványoknak,
irányelveknek kell megfelelnie.

Előkészítés:

A kezelendő felületet a durva (40-es), a közbenső (60 és 80-as) csiszolás után a padló finomcsiszolása (100/120) történik, majd következhet a hézagtömítés Fatapaszoldat és saját csiszolatpor (faliszt) keverékével, és ismételt finomcsiszolás. A lakkozás megkezdése előtt a csiszolatport alaposan el kell távolítani (pl.fűtőtestekről is). Aqua különleges alapozó használata javasolt a lakk felhordása előtt (fafajtától és a korábbi bevonattól függően). Az oldószer tartalmú alapozóknál a száradási idő kb. 36-48 óra – az oldószernek teljesen el kell párolognia – mely függ a páratartalomtól és a hőmérséklettől, valamint a megfelelő szellőztetésről gondoskodni kell.

BIZTONSÁGOS FIZETÉS

Az oldalunk SSL titkosítást használ, így a fizetés során az adataid biztonságban vannak. Webáruházunkban online bankkártyás fizetéssel (a Paylike biztonságos felületén), banki átutalással vagy utánvéttel lehetséges a vásárlás.

MEGBÍZHATÓ MAGYAR WEBSHOP

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS

Ha további kérdése van vagy segítségre lenne szüksége kérem hívjon az alábbi telefonszámon:  +36 70 279 09 40

vagy írjon emailt az alábbi címre: info(kukac)mindenamiparketta.hu

További információk

Tömeg N/A
Méretek N/A
kiszerelés

1 L. ultramatt, 10 Liter Ultramatt

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház​

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

MARADT MÉG KÉRDÉSED? ÍRJ ÉS SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL!

Add meg az űrlapon a neved, az email címed, majd fogalmazd meg a kérdéseid és hamarosan válaszolunk.
Kérlek, az üzenetben a termék típusát/kiszerelését is tüntesd fel, így gyorsabb és pontosabb választ fogsz kapni.