MUREXIN NE 30 Extrém aljzatkiegyenlítő

12.097 Ft 27% Áfa-t tartalmaz

Cementtartalmú, műgyantával javított, feszültségszegény, nagy szilárdságú, hidraulikusan kötő önterülő aljzatkiegyenlítő. Beltéri, sima, egyenletes alapfelületek készítéséhez különböző burkolatok fektetése előtt cementesztrich és beton felületeken régi- és új épületekben 2-30 mm rétegvastagságig.

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: MUREXIN NE 30-6176 Kategória: Címke:

Leírás

MUREXIN NE 30 Extrém aljzatkiegyenlítő
  • önterülő
  • feszültségszegény
  • 30 mm rétegvastagságig
  • csiszolható

 

MUREXIN NE 30 Extrém aljzatkiegyenlítő,cementtartalmú, műgyantával javított, feszültségszegény, nagy szilárdságú, hidraulikusan kötő önterülő aljzatkiegyenlítő. Beltéri, sima, egyenletes alapfelületek készítéséhez különböző burkolatok fektetése előtt cementesztrich és beton felületeken régi- és új épületekben 2-30 mm rétegvastagságig. Különösen alkalmazható extrém egyenetlenségek kiegyenlítésére, valamint nagy felületek szintkiegyenlítésére. Textil- és rugalmas padlóburkolatok (PVC, linóleum, gumi), valamint kerámiaburkolatok, illetve nagy szilárdsági
értékeinek köszönhetően nagy igénybevételnek kitett felületeknél és ragasztott parketták fektetése előtt is alkalmazható. Alkalmas padlófűtésnél és görgősszék terhelésnél. Kézi és gépi feldolgozásra is alkalmas. EN 13813 szerint CT-C40-F7, tűzvédelmi osztály: A1fl.

Bedolgozás

Javasolt szerszám:

Lassú fordulatszámú elektromos keverő, megfelelő méretű tiszta keverőedény, aljzatsimító, glettvas, rákel, tüskéshenger, szögescipő.

Keverés:

Egy tiszta keverőedénybe a kimért vízmennyiséghez adagoljuk az anyagot, és egy lassú fordulatszámon működő keverővel homogénre és csomómentesre keverjük (Keverési idő kb. 4 perc). Az anyagot a megadott keverési arányban/adagolásban kell bekeverni, illetve kell hozzáadni. A részmennyiségeknél egy mérleg vagy egy mérővödör használata szükséges. Túl sok keverővíz hozzáadása a végszilárdság jelentős csökkenéséhez és a rákerülő következő réteg nem megfelelő tapadásához vezet. Keverési arány: kb. 4,5 liter víz (megfelel kb. 0,18 l/kg) 25 kg Murexin NE 30 Extrém aljzatkiegyenlítő.

Feldolgozás:

A frissen bekevert anyagot a kívánt rétegvastagságban (max. 30 mm) egy munkamenetben kell a megfelelően előkészített alapfelületre önteni és egyenletesen elteríteni. Tüskéshenger használata szükséges. Feldolgozáskor az alapfelület, a levegő és az anyag hőmérséklete +10°C és +30°C között legyen. Optimális feldolgozási hőmérséklet: +16 – +22°C. Kb. 24 óra múlva burkolható 2 mm rétegvastagságig kerámiaburkolat esetén, minden további felhordott mm rétegvastagság felett még kb. 24 óra a várakozási idő. Parketta alatt a min. rétegvastagság 3 mm.

Utókezelés:

A frissen felhordott anyag gyors kiszáradását meg kell akadályozni. A burkolási munkálatokat az aljzatkiegyenlítő kiszáradása után lehet elkezdeni. Az optimálisnál alacsonyabb hőmérséklet, és a magasabb páratartalom, a nagyobb rétegvastagság és a nem szívóképes alapfelület meghosszabbítja a száradási időt. Míg a magasabb hőmérséklet , és az alacsonyabb páratartalom és a szívóképes alapfelület lecsökkenti a száradási időt!

Tisztítás:

Friss állapotban vízzel, kikeményedve csak mechanikusan.

 

Anyagszükséglet
kb. 1,7 kg/m²/mm

MÜSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

További információk

Tömeg 25 kg
Méretek 11 × 27 × 55 cm