MUREXIN NT 100 NANO lakk

Kétkomponensű parketta- és műgyanta vékonybevonat, környezetbarát bevonatként különösen erős igénybevételnek kitett fapadlókra, valamint műgyanta vékonybevonatokra végső bevonatként.

Ingyenes szállítás 150 000 Ft felett

56.601 Ft105.111 Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t.
Cikkszám: N/A Kategória: Címke:

Termékleírás:

MUREXIN NT 100 NANO lakk

  • a legújabb nanotechnológiára alapozva
  • magas vegyi ellenállóság
  • különösen könnyű tisztítás
  • extrém magas kopásállóság

 

MUREXIN NT 100 NANO lakk ,kétkomponensű parketta- és műgyanta vékonybevonat, környezetbarát bevonatként különösen erős igénybevételnek kitett fapadlókra, valamint műgyanta vékonybevonatokra végső bevonatként. Az NT 100 NANO Parkettalakk nagyon flexibilis, és extrém magas kopás- és karcállósággal, valamint kiváló kémiai ellenállósággal rendelkező felületet képez. A lakk megfelel az ÖNORM C 2354 legnagyobb terhelési ”C ” osztályának, valamint a csúszási vizsgálat a DIN V 18032 szerint.

 

Anyagszükséglet:
2 rétegben felhordva egy edény (5,5 liter) kb. 21 m²-re elegendő kb. 0,13 liter / m² / réteg hengerelve, kb. 0,03 liter / m² / réteg simítólemezzel

 

Javasolt szerszám:

Rozsdamentes spatulya, mikroszálas lakkhenger. Csak rozsdamentes szerszámok használhatóak. A szerszámok tisztítása a használat után közvetlenül tiszta vízzel történik.

Feldolgozás:

Használat előtt az edények tartalmát jól fel kell rázni. Az A komponenst szűrni kell, majd a B komponenst hozzá kell önteni és közben folyamatosan jól össze kell keverni kb. 1-2 percig. Alternatív megoldásként az adagokat külön is össze lehet keverni egy tiszta edényben (javasolt mérleg használata). A keverési arány 10:1. A részmennyiségek összekeverésekor figyelni kell a megfelelő keverési arányra. Az NT 100 NANO lakk feldolgozásánál műanyagszűrő használata szükséges pl. Murexin Profi lakkozó vödör (vödör+szűrő tető).
Ezután a bevonatot hengerrel vagy simítólemezzel egyenletesen kell felhordani keresztirányban amegfelelően előkészített és alapozott alapfelületre.

A feldolgozáshoz és ahhoz, hogy a lakk ne tudjon besűrűsödni (pl. magas hőmérséklet) megfelelő létszámmal kell dolgozni a helyszínen. Mindig csak annyi lakkot kell bekeverni, amennyit adott időn belül fel is lehet dolgozni, különben a lakk „betúrósodik”.

Réteg felépítési javaslat: A vizes bázisú alapozó felhordását és száradását követően (kb. 1-2 óra – mely függ a páratartalomtól és a hőmérséklettől) készíthető el a fedőréteg kétszeri-háromszori hengerléssel (igénybevételtől függően). A különböző rétegek közötti száradási idő szobahőmérsékleten kb. 4 – 5 óra. Az esetlegesen szükséges köztes csiszolást (120-140 pad) az utolsó lakkréteg felhordása előtt kell elvégezni!

 

Sportpadlók esetén:

Az Aqua különleges alapozó felhengerlése egy rétegben, majd a kellő száradási idő eltelte után felkenjük az első réteg NT 100 NANO lakkot. A lakkréteg felhordása után javasolt egy polírozás (C180-as netz), majd takarítás és a pályavonalak kijelölése, illetve felfestése történik Murexin SMX 50 Aqua selyemmatt lakkal 2 rétegben. A pályavonalak elkészítése után az NT 100 NANO lakk kerül felhordásra még 2 rétegben. Erősen igénybevett felületeket 3 réteg lakkal készítjük. Sportpadlók (lengő parketták) esetén a fugák fatapasszal történő kitöltése nem javasolt, mert az ilyen kikenések nagyon rövid életűek, megrepedeznek, majd elválva a padlótól sorra kihullanak és balesetveszélyes.

A kisebb réseket, hasadékokat kikenhetjük a Murexin FP 100 Parketta tömítő-fugázóanyaggal vagy Murexin Fatapaszoldattal, de arra számítani kell, hogy mivel a padló nem stabil, ezért ez is csak időleges megoldás. A padló mozgásából eredendően a lakk réteg elszakadhat a fugánál (mely nem a lakk elégtelen minősége), de a felületről nem válik el. Javasoljuk a parketta alatti alszerkezet átvizsgálását a későbbi probkémák elkerülése miatt (mozog a parketta). A pályavonalfesték előtti polírozás és takarítás kihagyása, valamint a nagy melegben történő feldolgozása nem megfelelő tapadást okozhat.

A mellékletben található a Murexin által javasolt rétegrendek az erős igénybevételeknek (pl. iroda helyiségek), valamint a nagyon erős igénybevételeknek (pl. nyilvános/közösségi helyiségek) kitett felületekre. Az utolsó lakkréteg felhordása előtt mindig közbenső finom csiszolás, majd portalanítás ajánlott. Ahhoz, hogy a túlszáradást kizárják, és a fa nedvességtartalma meghatározott szinten maradjon, ezért pl. a páratartalmat azonos szinten kell tartani. Ezért célszerű a kivitelezés építésvezetőjének figyelmét mindezekre felhívni, hogy ezen ismeretek birtokában a lehetőségek közül választhasson. Ez különösen a párnafára fektetett parketták (lengőpadlók) és az új dielen parketták esetében fontos.

A túlszáradás miatti fugaképződés nem a lakkra hibájára vezethető vissza.

Amennyiben a fa padló nedvességtartalma később erősen a szabványos érték alá süllyed, fennáll a fugaképződés fokozott veszélye, amely természetes folyamat eredménye. Ahhoz, hogy a túlszáradást kizárják, és a fa nedvességtartalma meghatározott szinten maradjon, ezért pl. a légnedvességet azonos szinten kell tartani. Ezért célszerű a kivitelezés építésvezetőjének figyelmét mindezekre felhívni, hogy ezen ismeretek birtokában a lehetőségek közül választhasson. Ez különösen a párnafára fektetett parketták (lengőpadlók) és az új dilen parketták esetében fontos. Az AV 20 Aqua Speciális alapozó, vagy AV 50 Aqua Egzóta fa záróalapozó használatával csökkenthetjük a túlszáradásból adódó oldalösszeragadás hatását.

Murexin TV 5 Parkettalakk száradás késleltető meghosszabbítja a parkettalakkok nyitott idejét és száradási fázisát, magas hőmérsékletnél vagy alacsony páratartalomnál. Biztosítja a parkettalakkok jobb feldolgozását. Megakadályozza a lakkok túl gyors száradását (a hengerezés nyoma nem látszódik).

Utókezelés:

A lakkozott felület teljes terhelésre leghamarabb kb. 10 nap múlva alkalmas. Az első ápolás a lakkozás elkészülte után 2-3 nap között javasolt. Bútorok és egyéb nehéz berendezési tárgyak szállítása óvatosan, a padlót megfelelően védeni kell. A felületet megfelelően védeni kell. Szőnyeget lehetőleg a végső kikeményedés után helyezzünk el a lakkozott felületen. A lakkozott felület állapotának megőrzése és a hosszú élettartam érdekében javasoljuk a padló rendszeres tisztítását és ápolását a megfelelő Murexin ápolószerekkel.

További információk

Tömeg N/A
Méretek N/A
kiszerelés

11 Liter selyemmatt, 5.5 Liter magasfényű, 5.5 Liter selyemmatt

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház​

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

MARADT MÉG KÉRDÉSED? ÍRJ ÉS SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL!

Add meg az űrlapon a neved, az email címed, majd fogalmazd meg a kérdéseid és hamarosan válaszolunk.
Kérlek, az üzenetben a termék típusát/kiszerelését is tüntesd fel, így gyorsabb és pontosabb választ fogsz kapni.