MUREXIN NTS 95 Aqua Sport parkettalakk

Murexin NTS 95 parkettalakk egy kiváló minőségű két komponensű parkettalakk sport- és többcélú csarnokok parkettapadlóinak bevonására.

Ingyenes szállítás 150 000 Ft felett

100.979 Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t.

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: 14775 Kategóriák: , Címke:

Termékleírás:

Murexin NTS 95 parkettalakk
 • a legújabb nanotechnológiára alapozva
 • megfelel DIN 18032 2. rész előírásainak
 • magas kémiai ellenállóképesség
 • jó töltőképesség

 

Murexin NTS 95 parkettalakk egy kiváló minőségű és két komponensű parkettalakk amely alkalmas sport- és többcélú csarnokok parkettapadlóinak bevonására.  Az NTS 95 Aqua Sport Parkettalakk extra magas karc- és kopásállósággal rendelkezik, valamint kiváló a kémiai ellenállóképessége  és megfelel a DIN 18032 2. rész előírásainak is. Alkalmazható beltérben, erős igénybevételnek kitett fapadlók és parketták fedőbevonatára.  A lakk megfelel az ÖNORM C 2354 legnagyobb igénybevételi C osztályának.

Feldolgozás:

A bevonatot hengerrel vagy simítólemezzel egyenletesen kell felhordani keresztirányban a megfelelően előkészített és alapozott alapfelületre. A feldolgozáshoz és ahhoz, hogy a lakk ne tudjon besűrűsödni  ( pl. magas hőmérséklet )  megfelelő létszámmal kell dolgozni a helyszínen. Mindig csak annyi lakkot kell bekeverniamennyit adott időn belül fel is lehet dolgozni, különben a lakk „betúrósodik”. Az NTS 95 Aqua Sport parkettalakk feldolgozásánál műanyagszűrő henger használata szükséges. Rész mennyiségek összekeverésekor figyelni kell a megfelelő keverési arányra.

Réteg felépítési javaslat:

A vizes bázisú alapozó felhordását és száradását követően  ( kb. 1-2 óra – mely függ a páratartalomtól, és a hőmérséklettől ) készíthető el a fedőréteg kétszeri-háromszori hengerléssel  ( igénybevételtől függően ). A különböző rétegek közötti száradási idő szobahőmérsékleten kb. 4-6 óra. Az esetlegesen szükséges köztes csiszolást (120-140 pad) az utolsó lakkréteg felhordása előtt kell elvégezni!

Sportpadlók esetén:

 • -A Murexin AV 20 Aqua különleges alapozó felhengerlése egy rétegben, majd a kellő száradási idő eltelte után felkenjük az első réteg NTS 95 Aqua Sport lakkot. A lakkréteg felhordása után javasolt egy polírozás (C180-as netz), majd takarítás és a pályavonalak kijelölése, illetve felfestése történik Murexin SMX 50 Aqua selyemmatt lakkal 2 rétegben. A pályavonalak elkészítése után az NTS 95 Aqua Sport lakk kerül felhordásra még 2 rétegben. Erősen igénybevett felületeket 3 réteg lakkal készítjük.
 • -Sportpadlók  ( lengő parketták ) esetén a fugák fatapasszal történő kitöltése nem javasolt, mert az ilyen kikenések nagyon rövid életűek, megrepedeznek, majd elválva a padlótól sorra kihullanak és balesetveszélyes. A kisebb réseket, hasadékokat kikenhetjük a Murexin FP 100 Parketta tömítőfugázóanyaggal vagy Murexin Fatapaszoldattal, de arra számítani kell, hogy mivel a padló nem stabil, ezért ez is csak időleges megoldás. A padló mozgásából eredendően a lakk réteg elszakadhat a fugánál (mely nem a lakk elégtelen minősége), de a felületről nem válik el.
 • -Javasoljuk a parketta alatti alszerkezet átvizsgálását a későbbi probkémák elkerülése miatt  ( mozog a parketta ).
 • -A pályavonalfesték előtti polírozás és takarítás kihagyása, valamint a nagy melegben történő feldolgozása nem megfelelő tapadást okozhat. A mellékletben található a Murexin által javasolt rétegrendek az erős igénybevételeknek  ( pl. iroda helyiségek ) , valamint a nagyon erős igénybevételeknek  ( pl. nyilvános / közösségi helyiségek ) kitett felületekre.
 • -Az utolsó lakkréteg felhordása előtt mindig közbenső finom csiszolás, majd portalanítás ajánlott.
 • -Ahhoz, hogy a túlszáradást kizárják, és a fa nedvességtartalma meghatározott szinten maradjon, ezért pl. a páratartalmat azonos szintenkell tartani. Ezért célszerű a kivitelezés építésvezetőjének figyelmét mindezekre felhívni, hogy ezen ismeretek birtokában a lehetőségek közül választhasson. Ez különösen a párnafára fektetett parketták (lengőpadlók) és az új dielen parketták esetében fontos.
 • -A túlszáradás miatti fugaképződés nem a lakkra hibájára vezethető vissza. Amennyiben a fa padló nedvességtartalma később erősen a szabványos érték alá süllyed, fennáll a fugaképződés fokozott veszélye, amely természetes folyamat eredménye. Ahhoz, hogy a túlszáradást kizárják, és a fa nedvességtartalma meghatározott szinten maradjon, ezért pl. a légnedvességet azonos szinten kell tartani. Ezért célszerű a kivitelezés építésvezetőjének figyelmét mindezekre felhívni, hogy ezen ismeretek birtokában a lehetőségek közül választhasson. Ez különösen a párnafára fektetett parketták (lengőpadlók) és az új dilen parketták esetében fontos. A Murexin AV 20 Aqua Speciális alapozó használatával csökkenthetjük a túlszáradásból adódó oldal-összeragadás hatását.

 

 

Anyagszükséglet
1 liter kb. 10 – 12 m² (hengerelve), 1 liter kb. 30 – 35 m² (simítólemezzel)

További információk

Tömeg 11 kg
Méretek 19,5 × 24 × 31 cm
kiszerelés

11 Liter selyemmatt

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház​

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

MARADT MÉG KÉRDÉSED? ÍRJ ÉS SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL!

Add meg az űrlapon a neved, az email címed, majd fogalmazd meg a kérdéseid és hamarosan válaszolunk.
Kérlek, az üzenetben a termék típusát/kiszerelését is tüntesd fel, így gyorsabb és pontosabb választ fogsz kapni.