MUREXIN Repol S4 Szilikon impregnáló

Tól: 6.786 Ft

Felhasználásra kész, egykomponensű, transzparens, oldószertartalmú oligomer sziloxán bázisú, nagyon jó alkáliállóságú homlokzati impregnálószer.

1 -5-25 Liter /kiszerelésben

Cikkszám: N/A Kategória: Címke:

Leírás

MUREXIN Repol S4 Szilikon impregnáló
  • hidrofóbizáló
  • hosszantartó hatású
  • páraáteresztő

 

MUREXIN Repol S4 Szilikon impregnáló egy felhasználásra kész, oldószertartalmú transzparens, oligomer sziloxán bázisú, nagyon jó alkáliállóságú homlokzati impregnálószer, kitűnő öregedésállósággal és hosszantartó hatással. Egy hidrofób felületet képez, mely által csökkenti a sókivirágzást, mohásodást és a penészképződést, valamint javítja a homlokzat tisztíthatóságát, a hőszigetelési tulajdonságokat, hidrofobizáló és lélegző. Az EN 1504-2 szerint vizsgálva. Kültérben: látszóbeton, mosott beton, gázbeton, friss fasercementek, természetes kövek, műkövek, mindenféle ásványi vakolatok, homlokzati dísztéglák, klinkerek impregnálására használható. A Repol S4 Szilikon impregnáló megakadályozza a por behatolását a homlokzat belsejébe, hosszútávon a penészesedést és mohásodást. A külső falnak az alacsony nedvességfelvételén keresztül a hővezetőképessége csökken, ezáltal alacsonyabb a fűtési költség. Alkalmazható különböző szennyeződések megelőzésére, Graffitik elleni védelemre.

Javasolt szerszám:

Ecset, henger, kefe, szórópisztoly, airless gép, nagynyomású gép  ( oldószerálló kivitelben ) .

Feldolgozás:

A Repol S4 Szilikon impregnálót a leggazdaságosabban szórópisztollyal lehet a felületre felhordani. A pisztoly szórófeje kb. 10 cm távolságba legyen a homlokzattól, ezt a távolságot a felhordás teljes ideje alatt tartani kell, egészen addig, amíg a homlokzat már nem tud több oldatot beszívni, és megfolyik. Alacsony szórónyomás beállításásval elkerülhető az oldat finom porlasztása. Kisebb felületeket ecsettel, kefével, vagyrollerrel is le lehet kezelni. Nagyon nedszívó felületeknél esetlegesen szükséges lehet második munkamenet.

Sűrűség:                                                                          kb. 0,9 g/cm³
Szilárdtest :                                                                    kb. 5 %
Anyagszükséglet :                                                          0,2 – 0,5 l/m² alapfelület szívóképességétől függően
Folyékony rész:                                                              kb. 95 %
Vízfelvétel

(lt. ÖNORM EN 1504-2)
< 7,5 %
Behatolási mélység (lt. ÖNORMEN 1504-2)
> 10 mm (Klasse II)
Száradási sebesség (lt. ÖNORMEN 1504-2)
> 10 % (Klasse II)

Megfelelő alapfelületek:

Az alapfelületnek tisztának, száraznak, fagymentesnek, szilárdnak, teherbírónak, alaktartónak, valamint por-, szennyeződés-, olaj, zsír-, leválasztószer-, és laza részektől, idegen anyagoktól mentesnek kell lennie és feleljen meg az érvényben lévő nemzeti és európai műszaki előírásoknak, irányelveknek, szabványoknak. Maradék nedvességtartalom max. 4 %, a mérés CM készülékkel történik. Az alapfelület hőmérséklete nagyobb mint 12oC-nál és 3°C-kal a harmatpont felett.Tapadószilárdság átlagban: 1,5 N / mm²  ( legkisebb egyszeri érték 1,1 N / mm² )

Alapfelület előkészítés:

A friss betont már 24 órával a kizsaluzás után kezelni lehet, bár figyelembe kell venni, hogy a Repol S4 Szilikon impregnáló behatolási mélysége annál jobb, minél szárazabb az alapfelület. A 3 mm fölötti repedéseket a kezelés előtt be kell glettelni. Az öreg homlokzatokról a zuzmókat, mohákat és szennyeződéseket el kell távolítani. Nem megfelelő: állandóan fellépő nedvesség vagy hátoldali nedvesség esetén. Nem alkalmas tartós tartós nedvességnek kitett felületekre. Az alapfelületet a megfelelő mechanikai eljárásokkal elő kell készíteni, mint pl golyószórás, marás és csiszolás.
A port olajmentes levegőfújással vagy porszívózással alaposan el kell távolítani. A behatolási mélység annál nagyobb, minél nyitottabb pórusú és szárazabb az alapfelület. Figyelni kell, hogy a nem impregnált szomszédos felületeket jól le kell takarni. A szórás előtt védeni kell az ablakokat, fákat, növényeket stb.

 

Tippek:
– Javasoljuk, hogy használat előtt egy próbafelületet hozzon létre, vagy kis felületen tegyen egy próbát az anyaggal.
– Kövesse a rendszerben használt valamennyi MUREXIN termék adatlapját.
– Javítási munkák esetén az eredeti termék Charge számával megegyező terméket használjon.
– Megközelítések és a munkapályák látható átmeneteinek elkerülése érdekében, nagyobb hosszúságú  ( hengerekkel )  kell dolgozni!
– Csiszoló, karcoló mechanikai behatások kopásokhoz vezethetnek.
– Az autó gumiabroncsainak lágyítása elszíneződéshez vezethet.

 

Anyagszükséglet: kb. 0,2 – 0,5 l / m² / réteg az alapfelület szívóképességétől függően

MÜSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

További információk

Tömeg N/A
Méretek N/A
kiszerelés

1 Liter, 25 Liter, 5 Liter