MUREXIN OS 50 Objekt önterülő aljzatkiegyenlítő

Poralakú, cementbázisú, műgyantával javított, hidraulikusan kötő önterülő aljzatkiegyenlítő. Beltéri, sima, egyenletes alapfelületek készítéséhez különböző burkolatok fektetése előtt cementesztrich és beton felületeken régi- és új épületekben 10 mm rétegvastagságig.

Ingyenes szállítás 150 000 Ft felett

9.934 Ft

Az ár tartalmazza az ÁFA-t.

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: MUREXIN OS 50-5955 Kategória: Címke:

Termékleírás:

MUREXIN OS 50 Objekt önterülő aljzatkiegyenlítő

 • önterülő
 • jól csiszolható
 • 10 mm rétegvastagságig

 

MUREXIN OS 50 Objekt önterülő aljzatkiegyenlítő poralakú, cementbázisú, műgyantával javított, hidraulikusan kötő önterülő aljzatkiegyenlítő. Beltéri, sima, egyenletes alapfelületek készítéséhez különböző burkolatok fektetése előtt cementesztrich és beton felületeken régi- és új épületekben 10 mm rétegvastagságig. A jó szilárdsági értékeinek köszönhetően nagyobb igénybevételnek kitett felületeknél is ajánlott. Különösen alkalmas parkettaburkolatok ragasztása előtt. Alkalmas padlófűtésnél és görgősszék terhelésnél. Kézi és gépi feldolgozásra is alkalmas. EN 13813 szerint CT-C35-F7, tűzvédelmi osztály: A1fl.

Javasolt szerszám:

Lassú fordulatszámú elektromos keverő, megfelelő méretű tiszta keverőedény, aljzatsimító, glettvas, rákel, tüskéshenger, szögescipő.

Keverés:

Egy tiszta keverőedénybe a kimért vízmennyiséghez adagoljuk az anyagot, és egy lassú fordulatszámon működő keverővel homogénre és csomómentesre keverjük (Keverési idő kb. 4 perc). Az anyagot a megadott keverési arányban/adagolásban kell bekeverni, illetve kell hozzáadni. A részmennyiségeknél egy mérleg vagy egy mérővödör használata szükséges. Túl sok keverővíz hozzáadása a végszilárdság jelentős csökkenéséhez és a rákerülő következő réteg nem megfelelő tapadásához vezet.

Keverési arány: kb. 6 liter víz (megfelel kb. 0,24 l/kg) 25 kg Murexin OS 50 Objekt Plus aljzatkiegyenlítő.

Feldolgozás:

A frissen bekevert anyagot a kívánt rétegvastagságban (max. 10 mm) egy munkamenetben kell a megfelelően előkészített alapfelületre önteni és egyenletesen elteríteni. Tüskéshenger használata szükséges. Feldolgozáskor az alapfelület, levegő és anyag hőmérséklete +5°C és +25°C között legyen. Optimális feldolgozási hőmérséklet: +16 – +22°C. Kb. 24 óra múlva burkolható 2 mm rétegvastagságig kerámiaburkolat esetén, minden további felhordott mm rétegvastagság felett még kb. 24 óra a várakozási idő. Parketta alatt a min. rétegvastagság 3 mm.

Utókezelés:

A frissen felhordott anyag gyors kiszáradását meg kell akadályozni. A burkolási munkálatokat az aljzatkiegyenlítő kiszáradása után lehet elkezdeni. Az optimálisnál alacsonyabb hőmérséklet, a magasabb páratartalom, a nagyobb rétegvastagság és a nem szívóképes alapfelület meghosszabbítja a száradási időt, míg a magasabb hőmérséklet, az alacsonyabb páratartalom és a szívóképes alapfelület lecsökkenti a száradási időt!

Tisztítás:

Friss állapotban vízzel, kikeményedve csak mechanikusan.

Figyelem:
 • Csak megfelelő vízszigeteléssel ellátott felületekre hordható fel.
 • Az alapfelület maradék nedvességtartalma CM nedvességmérő készükkel: Cementesztrich esetén max 2,0 CM %, fűtött cementesztrichnél max. 1,8 CM %. Kalcium-szulfát (gipsz) esztrich esetén max. 0,6 CM %, fűtött kalcium-szulfát (gipsz) esztrichnél max. 0,3 CM %. Abban az esetben, ha a maradék nedvességtartalom mértéke meghaladja a fenti határértéket, akkor várakozni kell addig, míg annak mértéke eléri a következő réteg felhordásához megengedett küszöbértéket.

 

A maradék nedvességtartalom lezárásához alkalmazni lehet nem fűtött felületeknél a Murexin PU 5 Expressz alapozót kvarchomok beszórással max. 3,5-4 CM %-ig, vagy Murexin X-Bond MS-A53 Speciális alapozót kvarchomok beszórással max. 6 CM %-ig, illetve a Murexin 2K EP 170 Nedvességzáró epoxi gyantát kvarchomok beszórással max. 7 CM %-ig. A nedvesség lezárásához alkalmazott Murexin PU 5 Expressz alapozót és a Murexin 2K EP 170 Nedvességzáró epoxi gyantát mindig két munkafolyamatban kell felhordani, a rétegek közötti megfelelő száradási idők betartásával.
 • Magnezitesztricheknél és kalcium-szulfát (gipsz) esztricheknél nedvességzáró anyagok használata nem megengedett, mert az esztrich károsodik.
 • Az aljzatkiegyenlítő önálló rétegként nem használható, mindig burkolattal kell ellátni, mert különben az aljzatkiegyenlítő károsodik.
 • Gépi feldolgozásnál utókeverő használata szükséges.
 • Amennyiben az alapfelület miatt kétségek merülnek fel, mintafelület készítése javasolt. Az aljzatkiegyenlítőhöz semmilyen más, idegen anyag hozzáadása tilos!
 • Fagytól, közvetlen napsugárzástól és a hirtelen kiszáradástól védeni kell pl. huzat!
 • Alapfelületekkel, dilatációkkal, padlófűtésnél a felfűtéssel kapcsolatos előírásokat figyelembe kell venni pl. Kerámiaburkolatok kialakításának műszaki irányelve!

 

Speciális termék! Felhasználása csak műszakilag képzett szakembereknek ajánlott!

Anyagszükséglet
kb. 1,5 kg/m²/mm

További információk

Tömeg 25 kg
Méretek 11 × 27 × 55 cm

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

Biztonságos bankkártyás fizetés

A fizetés során az adataid biztonságban vannak. Bankkártyás fizetéssel a Paylike biztonságos felületén tudsz vásárolni.

Megbízható magyar webáruház​

A rendelésed magyarországi raktárból szállítjuk ki, így a vásárlásoddal egy magyar vállalkozást támogatsz.

150.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ha több, mint 150.000 Ft feletti összegben rendelsz tőlünk, akkor ingyenesen kiszállítjuk a megadott címre.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termékek

MARADT MÉG KÉRDÉSED? ÍRJ ÉS SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL!

Add meg az űrlapon a neved, az email címed, majd fogalmazd meg a kérdéseid és hamarosan válaszolunk.
Kérlek, az üzenetben a termék típusát/kiszerelését is tüntesd fel, így gyorsabb és pontosabb választ fogsz kapni.