MUREXIN M 522 Parkettaragasztó

28.727 Ft 27% Áfa-t tartalmaz

Kiváló minőségű, gyenge szagú, diszperziós ragasztó nagyon magas ragasztóerővel és jó feldolgozási tulajdonságokkal.

Engedélyezett utánrendelésre

Cikkszám: Murexin M522 -6209 Kategória: Címke:

Leírás

MUREXIN M 522 Parkettaragasztó
 • ökológiai diszperziós ragasztó
 • jó bordaállékonyság
 • magas végszilárdság
 • gazdaságos felhasználás
 • gyors kötés

 

MUREXIN M 522 Parkettaragasztó ,kiváló minőségű, gyenge szagú, diszperziós ragasztó nagyon magas ragasztóerővel és jó feldolgozási tulajdonságokkal. Csak beltéri felhazsnálásra, kis- és mozaik parketta (8 mm), valamint csaphornyos parketta ragasztására. Alkalmas padlófűtésnél.

 

Anyagszükséglet
kb. 0,7 – 1 kg/m² a parketta fajtájától függően

 

Javasolt szerszám:

B 3, PK jelű fogazott glettvas

Feldolgozás:

A ragasztóanyagot a megfelelő fogazású glettvassal kell a teljes felületre felhordani. A fektetési idő kb. 15 perc, ezért nem szabad nagyobb felületet ragasztóanyaggal előre bekenni, mint amennyit a fektetési időn belül le tudunk parkettázni. A parkettát enyhe csúsztatással kell a ragasztóágyba fektetni, és erősen rá kell nyomni, úgy hogy a parketta hátoldalának teljes felületen a ragasztóanyagba tapadjon (benedvesedjen). A lefektetett parketta kb. 12 óra után járható A leghamarabb 48 óra múlva szabad először megcsiszolni. A ragasztóanyag kötése előtt a parketta nem járható. A behelyezett elemekre a ragasztó kötése előtt nem szabad rálépni. Szükséges meghatározni, hogyan kerül a burkolat a ragasztóágyba. A lefektetett parkettákat a méretük, és egyenletességüktől függően, ha szükséges, le kell súlyozni. A lerakás után a távtartóéket azonnal el kell távolítani.

Műszaki adatok

Fektetési idő            kb. 15 perc
Végszilárdság          kb. 48 óra után

Anyagszükséglet    kb. 0,7 – 1 kg/m² a parketta fajtájától függően
Fajlagos tömeg        kb. 1,40 g/cm³

Tanusítvány:            Bevizsgálás alapja (szabvány, osztályozás …) EC1-Plus

Megfelelő alapfelületek:

 • szokásos ásványi alapfelületek
 • cementesztrichek és beton
 • kalcium-szulfát esztrichek
 • fa alapfelületek
 • száraz esztrichek
 • kiegyenlített alapfelületek

Nem megfelelő:

 • műanyagra, fémre, víztaszító alapfelületekre.

Az alapfelületnek tisztának, száraznak, fagymentesnek, szilárdnak, teherbírónak, alaktartónak, és portól, szennyeződéstől, olajtól, zsírtól, leválasztó anyagtól és laza részektől mentesnek kell lennie, és feleljen meg az érvényben lévő előírásoknak.

Előkészítés:

Burkolás előtt adott esetben alapozás és kiegyenlítés szükséges. Ehhez tudunk ajánlani alapozókat és aljzatkiegyenlítőket, javító tapaszokat. Az alapfelületet a ragasztás megkezdése előtt meg kell csiszolni és alaposan portalanítani. A felragasztandó parketta hőmérséklete az alapfelület hőmérsékletével közel azonos kell, hogy legyen. Az alapfelület optimális hőmérséklete: +16 – +22 °C Célszerű a rendszerfelépítéshez Murexin termékek alkalmazása. Alapozás padlófűtés és erősen szívóképes alapfelület esetén Murexin D1 Alapozó vagy D7 Alapozó 1:1 arányú hígításban.

MÜSZAKI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP TELJESÍTMÉNYNYILATKOZAT

További információk

Tömeg 20 kg
Méretek 28 × 38 × 25 cm
kiszerelés

20 kg